Parcare cu plată pe bulevardele Sectorului 4. Care vor fi tarifele

12 aug. 2021
847 Afișari
Parcare cu plată pe bulevardele Sectorului 4. Care vor fi tarifele
Parcare cu plată pe bulevardele Sectorului 4. Care vor fi tarifele. Sursă foto: Primăria Sectorului 4

Obișnuiești să-ți parchezi mașina pe unul din principalele bulevarde din Sectorul 4? Iată că va trebui să plătești începând cu data de 23 august. Care vor fi tarifele.

Parcare cu plată pe bulevardele Sectorului 4. Care vor fi tarifele, potrivit informațiilor oficiale transmise de Primăria Sectorului 4.

Parcare cu plată pe bulevardele Sectorului 4

Parcări publice în regim de tarifare, totul în Sectorul 4. Aici vorbim de 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din sectorul condus de Daniel Băluță, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcția de Mobilitate Urbană.

Recomandăm și: În Sectorul 4 nu-i de joacă. Doar în ultima lună au fost ridicate aproape 1.000 de mașini. „Folosiți parcările publice”, transmite Daniel Băluță

Locurile de parcare vor deveni cu plată începând cu data de 23 august 2021.

Decizia a fost luată de Consiliul Local Sector 4. Mai exact, locurile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate și împărțite în două zone tarifare. Acestea vor fi marcate cu galben și cu verde, în funcție de cât de aglomerate sunt, precum și de existența mai multor puncte de interes pentru bucureșteni.

Care vor fi tarifele

Dacă vei parca în zona galbenă, vei plăti 2 lei/oră. Aceasta va fi amenajată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale și sedii ale unor instituții publice.

Dacă vei parca în zona verde, vei plăti 1 leu/două ore, și este valabilă în locurile în care fluxul de mașini este unul redus.

Recomandăm și: O mașină parcată zile-n șir pe o trecere de pietoni din S4 a fost ridicată. Cât costă recuperarea și cât durează

Unde se află aceste parcări:

  • bulevardul Constantin Brâncoveanu,
  • Șoseaua Giurgiului,
  • Alexandru Obregia,
  • Șoseaua Berceni,
  • Tineretului,
  • Iriceanu,
  • Străduinței,
  • Luică.

Primăria Sectorului 4 anunță că aceste locuri de parcare existente vor fi marcate corespunzător.

Sigur te întrebi unde vor ajunge banii încasați. Iată și răspunsul: banii încasați din aceste tarife vor ajunge la bugetul pentru amenajarea unor parcări viitoare, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piața Sudului sau cea din zona străzii Tulnici, potrivit comunicatului de presă transmis de Primăria Sectorului 4.

Șoferii vor fi informați despre acest regim de tarifare prin pancartele montate în zonele menționate mai sus. Pancartele vor fi unele galbene, altele verzi.

De asemenea, șoferii vor plăti de luni până duminică, între orele 8:00-18:00. În afara acestui interval orar, parcarea va rămâne gratuită.

Parcarea se va plăti prin SMS la numărul 7424 sau prin intermediul aplicației Primăriei Sectorului 4.

Dacă omiți să plătești, angajații Direcției Mobilitate Urbană îți vor bloca roțile mașinii, pe cheltuiala ta.

Cookies