Parcajul de pe Șoseaua Olteniței devine parcare publică cu plată. Taxare se va face pe oră

02 mai 2022
615 Afișari
Parcajul de pe Șoseaua Olteniței devine parcare publică cu plată. Taxare se va face pe oră
Parcajul de pe Șoseaua Olteniței devine parcare publică cu plată. Taxare se va face pe oră | Sursă foto: Facebook-Mobilitate Urbana Sector 4

Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 a anunțat că parcajul ce a fost realizat pe Șoseaua Olteniței numărul 9, devine parcare publică cu plată. Locurile de parcare nu vor mai fi gratuite, iar taxarea se va face pe oră.

Parcajul de pe Șoseaua Olteniței devine parcare publică cu plată

Începând cu data de 2 mai 2022, parcarea publică amenajată pe Șoseaua Olteniței numărul 9 va intra în regim de parcare publică cu plată. Capacitatea pe care o are parcare este pe 236 de locuri. Acestea sunt împărțite după cum urmează:

  • 71 locuri de parcare sunt destinate abonamentelor,
  • 10 locuri de parcare sunt destinate persoanelor cu dizabilități,
  • 5 locuri de parcare sunt destinate mașinilor electrice sau hybrid,
  • 2 locuri de parcare sunt destinate încărcării mașinilor electrice sau hybrid,
  • 148 locuri de parcare sunt destinate tuturor cetățenilor.

Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 a anunțat că tariful ce va fi perceput este de 1 leu pentru fiecare două ore. De asemenea, persoane cu dizabilități și cei ce conduc mașini electrice sau hybrid, beneficiază de acces gratuit.

Parcarea de la Tulnici nu mai este nici ea gratuită

În data de 12 aprilie 2022, o altă parcare aflată în Sectorul 4 a intrat în regim de parcare publică cu plată. Este vorba de spre parcajul Tulnici.

Respectiva parcare este amplasată în una din cele mai aglomerate din aria sectorului, în spatele Pieței Berceni.

Locurile de parcare sunt disponibile atât pentru locuitorii Sectorului 4, cât și pentru persoanele ce ajung în zona respectivă ocazional. În cadrul clădirii posesorii mașinilor beneficiază de toate condițiile necesare de siguranță.

Motivul pentru care s-a luat decizia de a introduce o taxa de parcare, este că foarte multe persoane își abandonau mașinile de care nu se foloseau aici. Autovehiculele erau lăsate luni de zile în parcaj.

Astfel că, persoanele ce mergeau la piață sau care aveau treabă în zonă, nu se puteau folosi de respectiva parcare.

Ca și în cazul parcării de pe Șoseaua Olteniței, pentru parcarea de la Tulnici, tariful perceput este de 1 leu pentru fiecare două ore.

Cookies