ARHIVA B365

Parcagiii din Centrul Vechi obțin 3.000 de lei pe week-end

Fiecare familie are teritoriul său. Iar că să scape de jandarmii şi poliţiştii care în ultima perioadă au înăsprit controalele în zonă, parcagiii de week-end au găsit soluţia: îşi trimit copiii la înaintare. Potrivit unui reportaj făcut cu camera ascunsă de reporterii Libertatea.ro, cei mici reușesc să îngroaşe conturile părinţilor cu… 3.000 de lei într-un week-end.

Vineri, la ora 19.00, pe Calea Victoriei, lângă Biserica Zlătari, doi copii care nu păreau să aibă mai mult de 10 ani, făceau semne disperate către şoferi, pe care îi îndemnau să parcheze pe locurile despre care ziceau că sunt ale lor, inclusiv în curtea bisericii. De la doi şoferi, cei doi puști au câştigat 22 de lei.

Pentru cinci mașini, ei au cerut 30 de lei. Însă, când au aflat că acestea urmau să sosească în jurul orelor 24.00, au mărit tariful la 80 lei. Mama parcagiului minor, care stătea la câţiva metri depărtare, lângă clădirea CEC, având grijă de locurile de parcare de acolo nu a fost dispusă să lase mai mult de 20 de lei din prețul cerut de copilul său. „Doamnă, 60 de lei. Eu vi le pun aici, chiar la stradă. Am grijă să nu le zgârie nimeni, să nu păţească ceva”, a spus unul dintre bărbații cu care era femeia şi i-a dat clientei numărul de telefon pentru a-l anunţa când vine cu maşinile. „Numai să mă anunţaţi, să nu ţin locurile astea ocupate degeaba”, a avertizat-o el pe clientă.

Potrivit calculelor făcute de reporterii Libertatea.ro, parcagiii au obținut, de la cele circa 100 de autoturisme care se aflau în zonă, în acea seară, aproximativ 1.200 lei, la un preț de circa 12 lei pentru un loc de parcare. Şi, cum Centrul Istoric se aglomerează, de vineri până duminică seara inclusiv, rezultă că falşii parcagii bucureşteni, fără să depună nici cel mai mic efort, se îmbogăţesc cu peste 3.000 de lei la fiecare sfârşit de săptămână.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button