Parcagiii din București au fost taxați, din nou. Polițiștii au dat amenzi de peste 35.000 de lei

09 iul. 2021
2343 afișări
Parcagiii din București au fost taxați, din nou. Polițiștii au dat amenzi de peste 35.000 de lei
Titlu articol. Sursa foto: Agerpres

Parcagiii din București au fost taxați, din nou. Polițiștii au dat amenzi de peste 35.000 de lei, în doar două zile. Autoritățile vor să descurajeze acest fenomen.

Parcagiii din București au fost taxați, din nou. Agenții Poliției Locale a Municipiului București au dat amenzi de peste 35.000 de lei, în ultimele două zile.

Parcagiii din București au fost taxați, din nou

Persoanele care percep ilegal taxe de parcare în centrul Bucureștiului au fost sancționate, iar astfel de acțiuni ale poliţiştilor locali au caracter repetitiv şi se desfăşoară în baza unui plan de acţiune elaborat de către conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Recomandăm și: Mergi fără frică, boss, că am eu grijă de ea. Cum putem scăpa de parcagiii de ocazie din București

Autoritățile vor să descurajeze și să combată fenomenul falșilor parcagii din București. Falșii parcagii sunt persoanele care, sub pretextul garantării unui loc de parcare şi a siguranţei mașinii, cer în mod ilegal diverse sume de bani de la șoferii autoturismelor.

„În urma acţiunilor desfăşurate, agenţii P.L.M.B. au identificat şi sancţionat contravenţional 37 de persoane, cuantumul amenzilor fiind de 35.100 de lei”, a transmis Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

Polițiștii au dat amenzi de peste 35.000 de lei

Marţi, polițiștii locali în colaborare cu lucrătorii STB, au acționat pentru respectarea normelor de convieţuire socială şi menţinerea unui climat de siguranţă al cetăţenilor în mijloacele de transport în comun ale Bucureștiului.

În urma acestor activități, 111 persoane au fost legitimate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 12.000 de lei.

Recomandăm și: În București e cea mai scumpă parcare din țară. Cât costă? Păi, în 5 ani, alegi: ori parchezi câteva ore pe zi acolo, ori îți iei casă

De asemenea, în paralel, echipaje ale D.G.P.L.C.M.B. – împreună cu lucrători ai Poliţiei Române şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – au acţionat în zonele Calea Văcăreşti şi Şos. Olteniţei pentru a verifica legalitatea activității de taximetrie, dar și pentru depistarea persoanelor care conduceau mașini de mare tonaj, fără respectarea prevederilor H.C.G.M.B. 134/2004.

„În urma acestor acţiuni, au fost verificate 20 de autovehicule, întocmite 14 procese verbale de inspecţie şi aplicate sancţiuni în valoare de 16.000 de lei.”, a conchis Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

Cookies