Parcagiii falși din București au fost sancționați. Poliția Locală a dat amenzi de aproximativ 365.000 de lei

18 mai 2022
1933 Afișari
Parcagiii falși din București au fost sancționați. Poliția Locală a dat amenzi de aproximativ 365.000 de lei
Parcagiii falși din București au fost sancționați. Poliția Locală a dat amenzi de aproximativ 365.000 de lei. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Parcagiii falși din București au fost luați în vizor de Poliția Locală și amendați cu aproximativ 365.000 de lei. Fenomenul celor care oferă locuri de parcare, ilegal și contra cost, este tot mai des întâlnit în Capitală, iar oamenii plătesc de teamă să nu le fie zgâriate mașinile.

Parcagiii falși din București au fost sancționați

Poliţia Locală a Capitalei desfăşoară, permanent, acţiuni de descurajare a celor care apelează, în mod repetat, la mila șoferilor, sub pretextul asigurării unui loc de parcare, transmite Primăria Municipiului București. Fie vorba între noi, nu tot timpul parcagiii falși din București apelează la mila șoferilor, ci acționează cu un tupeu nemaipomenit.

De la începutul anului și până în prezent, în urma acestor acțiuni, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au aplicat peste 1400 sancțiuni contravenționale falșilor parcagii – persoane care oferă ilegal, contra cost, locuri de parcare. Sancţiunile au vizat încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi a H.C.G.M.B. 124/2008. Valoarea totală a amenzilor este de 360.600 de lei.

În ce zone au acționat polițiștii

Polițiștii locali au desfășurat acțiuni, în principal, în Centrul Vechi al Capitalei, Bulevardul Decebal, Piața Unirii, Splaiul Independenței, Spitalul Polizu, Spitalul Municipal și Spitalul Floreasca.

În aceste zone, diverse persoane care sunt apte de muncă, și-au făcut un obicei să le ceară bani șoferilor, iar în schimb, aceștia le oferă locuri de parcare, ilegal, pe domeniul public.

Acțiunile D.G.P.L.C.M.B. au caracter permanent, iar scopul este descurajarea şi combaterea fenomenului falşilor parcagii din București, pentru asigurarea unui climat social civilizat.

Poliţia Locală a Capitalei le recomandă șoferilor să nu mai încurajeze aceste practici şi să refuze să mai dea bani cerșetorilor deghizați în parcagii, potrivit PMB.

De asemenea, prezența parcagiilor poate fi semnalată Dispeceratului Operativ Integrat al D.G.P.L.C.M.B. la numărul de telefon 021.9752.

„Rog șoferii să nu mai dea bani parcagiilor ilegali și să nu mai încurajeze astfel această cerșetorie deghizată”, transmite Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Cookies