ȘTIRI

Parc tehnologic cu turn de 21 etaje lângă Pasajul Basarab GALERIE FOTO

Clădirile din cadrul parcului tehnologic, situat pe Calea Plevnei nr. 159, vor avea o înălţime maximă de 11 etaje, cu accente de înălţime de P+21. Acestea vor fi destinate „cercetării şi educaţiei” potrivit proiectului prezentat, miercuri, în Comisia Tehnică de Urbanism din Primăria Capitalei în vederea obţinerii avizului de oportunitate pentru construcţie. 

Beneficiarul noului proiect este Societatea Comercială Baduc SA, furnizor general de materiale pentru constructii si instalaţii. Primăria Bucureşti a oferit SC Baduc SA, în 2009, despăgubiri în valoare de 2,7 milioane de lei (610.000 de euro) pentru exproprierea unei suprafeţe de 510 mp din terenul pe care compania îl deţine pe Calea Plevnei nr. 159. Exproprierea era necesară pentru construcţia Pasajului Basarab.

Conform documentaţiei, proiectul parcului tehnologic se desfăşoară pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi. Spaţiul este încadadrat la vest de Pasajul Basarab, la sud-vest de Carrefour Orhideea, la sud de complexul rezidenţial Orhideea şi la est de Primăria Sectorului 6. 

Membrii Comisiei de Urbanism şi-au arătat interesul pentru o eventuală dezvoltare a zonei Grozăveşti-Basarab într-un „pol de business” al oraşului. Există astfel premisele ca zona să rivalizeze, în viitor, cu cartierul Pipera din punct de vedere al dezvoltării. Un argument în acest sens este faptul că terenul permite construcţia clădirilor înalte, aspectul general al zonei permite astfel de construcţii, iar dezvoltatorii imobiliari au un interes crescut pentru zonă odată cu finalizarea Pasajului Basarab.

De altfel, tot miercuri a fost prezentat în faţa Comisiei de Urbanism un alt proiect ambiţios de dezvoltare în zona Grozăveşti: un ansamblu multifuncţional de servicii, locuire şi retail, situat chiar peste drum de parcul tehnologic.  Alte proiecte recente de dezvoltare a zonei din apropierea pasajului Basarab sunt construcţia unui centru comercial pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa şi dezvoltarea unui ansamblu rezidenţial, parc comercial şi parc cultural pe un teren de 6,2 hectare de pe Bulevardul Regiei.

Deşi au susţinut ideea dezvoltării zonei Grozăveşti, membrii Comisiei de Urbanism au recomandat proiectanţilor parcului tehnologic să realizeze, în colaborare cu proiectanţii celorlalte trei proiecte mari din zonă, un plan comun care ar pune bazele viitoarei dezvoltări urbane din zonă. 

Pe partea dinspre Pasajul Basarab a suprafeţei viitorului ansamblu se afla, până recent, o benzinărie, care a fost între timp demolată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button