PREMIERĂ Parc supraetajat lângă Naţional Arena. VEZI CUM VA ARĂTA

de:
23 nov. 2011
0 afișări
PREMIERĂ Parc supraetajat lângă Naţional Arena. VEZI CUM VA ARĂTA

Noul centru comercial va fi ridicat pe terenul de 22.000 metri pătraţi al fostei fabrici de confecţii „Zefir” din Sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit arhitecţilor, la nivelul demisolului va funcţiona un hipermarket Real în suprafaţă de peste 14.000  mp, din care peste 10.000 vor fi destinaţi zonei comerciale. Demisolul va avea legătură directă cu noua linie de metrou de pe linia 5 (Drumul Taberei-Pantelimon).

La parterul clădirii va fi amenajată, pe o suprafaţă de 8.800 mp, galeria comercială care va cuprinde o serie de magazine structurate pe diverse articole de larg consum.

La etajul I va fi amenajată, în premieră în Capitală, o zonă de loisir care va cuprinde un parc supraetajat în suprafaţă de 10.000 mp, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport şi cafenea, accesul făcându-se direct de la exteriorul clădirii printr-o rampă independentă de restul complexului comercial şi care va permite accesul în zona de recreere şi în afara programului zonei comerciale.

Pe lângă shopping, vizitatorii vor putea beneficia de săli de întreţinere corporală şi multiple zone de relaxare.

„Dorim ca lucrările de demolare a vechilor clădiri să înceapă în două-trei zile, urmând ca în lunile februarie-martie 2012 să începem construcţia efectivă. În termen de un an, adică cel mai târziu în martie 2013, noul centru comercial urmează să fie dat în funcţiune”, a declarat pentru B365.ro Alexandru Cazan, reprezentantul firmei Total Fidelity SA, beneficiarul investiţiei.

Locatarii din cartierul Iancului ar putea folosi parcarea în timpul nopţii

Centrul comercial va dispune de peste 1.000 de noi locuri de parcare, în total. Dezvoltatorul complexului comercial a anunţat că ia în calcul posibilitatea folosirii parcării de către locuitorii din cartierul Iancului, în timpul nopţii, astfel încât riveranii să-şi poată parca autovehiculele în condiţii de securitate.

Proiectul noului centru comercial a fost lansat, miercuri, în dezbatere publică, la discuţii fiind prezenţi mai mulţi locuitori din cartierul Iancului, alături de primarul Sectorului 2 – Neculai Onţanu. „Sprijinim asemenea proiecte în toate zonele Sectorului 2 pentru a se crea noi locuri de muncă şi în vederea atragerii de fonduri la bugetul local prin încasarea taxelor şi impozitelor aferente. Mă bucur că, pe locul unei foste fabrici de confecţii dezafectate, urmează să se dezvolte o investiţie modernă care va crea locuri de muncă, spaţii comerciale în imediata vecinătate a locuitorilor, zone verzi, de recreare şi de promenadă”, a declarat primarul Neculai Onţanu.

Investiţia este estimată de dezvoltator la suma de peste 30 milioane de euro.

Cookies