Parc renumit al Bucureștiului, închis publicului. Grădina Icoanei a intrat în renovări totale

04 nov. 2021
656 afișări
Parc renumit al Bucureștiului, închis publicului. Grădina Icoanei a intrat în renovări totale
Parc renumit al Bucureștiului, închis publicului. Grădina Icoanei a intrat în renovări totale

Din 1 noiembrie, parcul Gărdina Icoanei din Sectorul 2 al Bucureștiului, aflat în proximitatea Pieței Romane, a intrat în renovări totale și va rămâne închis pănă la finalizarea lucrărilor. Planurile administrației locale sunt ca spațiul de recreere să fie redeschis într-o lună, pe 5-10 decembrie, când va avea o cu totul altă imagine, promite Primăria Sectorului 2, într-un răspuns oferit redacției b356.ro.

Parcului Grădina Icoanei a intrat în renovări capitale, după un an de zile în care primarul Radu Mihaiu a avut trei runde de consultări cu bucureștenii. Parcul din centrul Bucureștiului se afla într-o stare de degradare avansată cu probleme funcționale grave: nu exista canalizare, aleile din nisip deveneau impracticabile când ploua, iar apa din fântână se murdărea mult prea rapid.

„La acest proiect lucrăm de un an. Am avut discuții nenumărate cu arhitecți, cu locuitorii din zonă, cu peisagiști.”, a explicat primarul Radu Mihaiu.

Edilul Sectorului 2 s-a sfătuit inclusiv cu Nicolas Triboi, un peisagist cu o bogată experiență în Franța și România, un adept al transformărilor spațiilor verzi cu plante perene în defavoarea planetelor anuale, panseluțe și jardiniere sau gazon, o practică a vechilor administrații din București.

Parcul Grădina Icoanei se transformă total. Ce se schimbă în urma lucrărilor

În prezent se fac lucrări fundamentale care presupun săpături în parc, se înlocuiesc aleile de nisip cu unele de granit recuperat de la străzile vechi și din calcar concasat, la interior. Pe toată perioada lucrărilor, parcul este închis publicului.

Lista de lucrări anunțată de Primăria Sectorului 2:

  • se face sistem de canalizare pentru a putea schimba apa periodic în fântană
  • se refac aleile: cea exterioară din granit recuperat din străzile vechi, iar cele interioare din calcar concasat
  • se plantează copaci în zonele care mai pot fi îndesite
  • se schimbă mobilierul fiindcă a fost stricat în urma vopsirii
  • se modernizează fântana, se schimbă gresia
  • locurile de joacă ar putea fi înlocuite, însă nu au fost găsite modele care să se potrivească, iar dacă nu vor fi găsite modele simple din lemn, aparatele existente vor fi reparate.

Explicație FOTO: Imagini de la consultările primarului Sectorului 2 cu locuitorii din zonă și cu iubitorii Parcului Grădina Icoanei 

  • se toarnă o șapă sub țarcul pentru câini ca să poată fi schimbat mai ușor nisipul care se murdărea ușor

Proiectul de renovare a Parcului Grădina Icoanei a fost publicat de primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Cookies