ESENTIAL

Parc nou de 10.500 mp, construit în Bucureşti

Amenajarea peisagistică a Parcului ANL Brâncuşi face parte din Programul de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului prin Realizarea de Spaţii Verzi, aprobat recent de Consiliul Local Sector 6. 

Terenul pe care se propune construcţia Parcului ANL Brâncuşi are suprafaţa de 10.435 mp, fiind în pezent un teren viran cu vegetaţie spontană crescută haotic, fără valoare decorativă. În zonă lipsesc aleile, arborii şi arbustii, precum şi mobilierul urban.

„Cartierul Brâncuşi este dedicat tinerilor şi, de ani buni, nu a ajuns să arate aşa cum aceştia se aşteaptă. Este nevoie de un parc mai bine amenajat, care să le ofere tinerilor părinţi facilităţile potrivite. Totodată, extinderea spaţiilor verzi din Sectorul 6 este un lucru important pentru noi toţi, cu atât mai mult pentru familiile tinere. Proiectul are în vedere obţinerea unei calităţi superioare a spaţiului public, îmbunatăţirea indicatorilor de mediu şi organizarea unor locuri de joacă pentru copii atractive şi sigure, astfel încat spaţiul să funcţioneze ca un nucleu de odihnă şi relaxare pentru comunitate”, a explicat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Noul parc din incinta celui mai mare complex rezidenţial pentru tineri din ţară va beneficia de dotări moderne, adresate diferitelor vârste, cu spaţii de odihnă şi recreere, jocuri pentru copii, fiind o oază verde în cartierul de aproape 1.700 de locuinţe. 

Vezi aici unde va fi amplasat noul parc ANL Constantin Brâncuşi. 

Amenajarea parcului Constantin Brâncuşi este necesară, susţin autorităţile, având în vedere faptul că parcul Drumul Taberei se află la o distanţă de 2,5 km, acum acesta fiind şi el închis pentru lucrări de modernizare. 

VEZI AICI CUM VA ARĂTA PARCUL DRUMUL TABEREI, la final şi stadiul actual al lucrărilor. 

Potrivit proiectului, noul Parc ANL Brâncuşi va cuprinde:  

– amenajare alei pietonale ecologice, cu piatră de râu, în suprafaţă de 2.620 mp

– locuri de joacă cu suprafaţă de protecţie antitraumă, în suprafaţă de 652 mp, cu rotativă şi leagăne

– amenajare spaţii verzi în suprafaţă de 7.110 mp

– fântână arteziană – bazin decorativ în suprafaţă de 53 mp

– plantare material dendro-floricol (261 arbori foioşi şi răşinoşi, 1.660 arbuşti foioşi şi răşinoşi, gazon, plante perene)

– montare mobilier urban (bănci şi coşuri de gunoi): 65 bucăţi 

– montare sistem irigaţii, cu aspersoare, pe o suprafaţă de 7.110 mp

– montare stâlpi iluminat alternativ, cu panouri fotovoltaice: 14 bucăţi

– amplasare trei toalete ecologice

Durata de realizare este de 12 luni, din care, pentru lucrările de realizare a parcului sunt alocate 3 luni, se specifică în proiect. 

Vezi aici cum va fi organizat Parcul ANL Constantin Brâncuşi. 

„Înfiinţarea parcului este cerinţa Consiliului Local al Sectorului 6 care a hotărât să crească suprafaţa de spaţiu verde în acest sector al Capitalei. Acest parc va deveni reprezentativ pentru zona urbană în dezvoltare, rezolvând o serie de probleme specifice cartierului Brâncuşi”, a argumentat primarul Rareş Mănescu. 

Valoarea totală a investiţieiv se ridică la suma de 2,58 milioane lei, inclusiv TVA. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button