Parc de 18 milioane de euro în Capitală VEZI CUM VA ARĂTA

de:
01 sept. 2011
0 Afișari
Parc de 18 milioane de euro în Capitală VEZI CUM VA ARĂTA

Planurile Primăriei Sectorului 6 în privinţa modernizării parcului Drumul Taberei (fost Moghioroş) includ şi regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului, se menţionează în expunerea de motive care a stat la baza proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 aprobat în luna iulie 2011.

„Sectorul 6 suferă din cauza spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă, dar situaţia se va schimba odată cu finalizarea acestei investiţii. Termenul de finalizare a lucrărilor este peste un an, dar eu sper că şi mai repede. Lucrările vor începe în această toamnă”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş.

În proiectul de modernizare sunt incluse şi construcţia unei fântâni arteziene „tip Nufăr”, a uneia cu 60 de jeturi de apă, locuri de joacă pentru copii, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil „Pasărea măiastră”, pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

În sumă este inclusă, de asemenea, achiziţia a 13 camere de supraveghere video la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a precizat în cadrul conferinţei de presă la semnarea contractului de finanţare că noul parc Drumul Taberei va deservi locuitorii de toate vârstele din acest cartier unde ea este şi deputat PDL în Colegiul 25.

„În total, Sectorul 6 are depuse 12 proiecte cu finanţare europeană, din care astăzi semnăm două. Astfel, pe lângă proiectul de modernizare arhitecturală şi peisagistică a parcului Drumul Taberei, vor mai fi modernizate mai multe străzi din cartierul Militari şi se va reabilita infrastructura socială, respectiv căminele de bătrâni şi copii”, a precizat ministrul udrea care a adăugat că, tot în Sectorul 6, vor mai fi construite trei creşe/grădiniţe cu 180 de locuri în total, două săli de sport la şcolile 172 şi 155, plus un bazin de înot la Liceul Lovinescu. „Mai avem în vedere reabilitarea unei săli de sport la Elena Cuza pentru ca tinerii să facă mai multă mişcare şi continuarea programului de reabilitare termică, în această toamnă urmând să se producă un boom, fiind reabilitate 300 de blocuri în valoare de 70 milioane euro”, a completat Udrea.

La finele conferinţei de presă un locuitor din Sectorul 6 i-a atras atenţia primarului Poteraş că fântâna arteziană de la intrare în parc ar fi dăunătoare pentru copii. „Domnule primar, se îmbolnăvesc copiii acolo, că apa e stătută şi fac boli de piele din cauza asta. De ce i-aţi mai dat drumul acuma, ca să câştigaţi voturi?”, a strigat un bucureştean. Edilul Poteraş nu a comentat însă afirmaţia bătrânului, rezumându-se să spună doar „bine”.

Cookies