ESENTIAL

Parc Cultural, construit pe ruinele devastatorului cutremur din 1977 din Bucureşti

Potrivit bugetului aprobat de autorităţile locale în acest an, reamenajarea Insulei Plumbuita din zona Plumbuita-Steaua Roşie-Petricani şi transformarea ei în Parc Cultural va fi făcută în cadrul a trei proiecte diferite. 

Astfel, în cadrul primului proiect va fi creat un spaţiu destinat în principal artiştilor, totodată urmând să fie amenajate mai multe spaţii de joacă, zone de fitness şi agrement, o tabără de sculptură, la care se adaugă o bibliotecă şi o cefenea literară. În plus, va fi funcţională şi o scenă pentru diverse manifestări artistice. 

„În prezent, terenul se află în administrarea Apelor Române şi încercăm, printr-o nouă propunere legislativă, să obţinem aprobare pentru trecerea în administrarea Primăriei Sectorului 2. Proiectele urmează a fi implementate în 2014 şi finalizate nu mai târziu de iunie 2015”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

Bibliotecă în aer liber, în noua clădire foişor 

Printr-un alt proiect de reamenajare a Insulei Plumbuita, autorităţile intenţionează să amenajeze şi o nouă clădire foişor în parcul cultural astfel încât, aici, să poată fi organizate periodic întâlniri ale oamenilor de cultură şi nu numai.

Cu această ocazie, în perioada următoare vor avea loc lucrări de reabilitare a zonelor verzi, de curăţenie a insulei şi a apei, ulterior urmând să fie trasate şi amenajate aleile de promenadă şi acces. 

De asemenea, vor fi realizate spaţii de joacă, o zonă cu locuri de relaxare, un teren de sport cu instalaţie de nocturnă şi o zonă de agrement şi de fitness. 

Debarcader pe malul lacului Plumbuita

Potrivit autorităţilor locale, pe Insula Plumbuita va fi amplasat şi un debarcader pentru închirierea ambarcaţiunilor, iar pentru delectarea vizitatorilor vor fi construite câteva fântâni arteziene. Potrivit planurilor Primăriei Sectorului 2, iluminatul arhitectural şi ambiental va fi asigurat din resurse de energie regenerabilă, lucrările de amenajare astfel realizate urmând să pună în valoare şi Mânăstirea Plumbuita.

Pentru a facilita accesul vizitatorilor pe Insula Plumbuita, autorităţile locale doresc printr-un alt proiect să modernizeze pasarela pietonală şi podul peste lacul Plumbuita, precum şi să refacă drumul de halaj în jurul Mănăstirii Plumbuita. Tot în zonă ar urma să fie amenajate şi câteva noi locuri de parcare. 

„Toate acestea vor fi create în incinta Insulei Plumbuita despre care se spune că ar fi apărut ca urmare a depozitării resturilor de construcţii rezultate din cutremurul din 1977. În urma implementării acestui proiect, Insula Plumbuita va avea o cu totul altă prezentare”, a declarat pentru B365.RO Angela Toderinţă, responsabil de dezvoltarea proiectului din cadrul Primăriei Sectorului 2. 

Finanţarea lucrărilor de reamenajare şi modernizare a Insulei Plumbuita şi transformare acesteia în parc cultural va fi asigurată de Primăria Sectorului 2 prin trei proiecte cu fonduri europene în valoare totală de aproximativ 500 milioane de lei. 

Parcul Tei va fi refăcut, oferind multiple posibilităţi de distracţii

De asemenea, Parcul Tei din Capitală va fi transformat radical în perioada următoare. Primăria Sectorului 2 intenţionează să dezvolte în zonă un proiect cu fonduri europene menit să ducă vizitatorii într-o lume magică de poveste, cu personaje fantastice. Noile amenajări propuse într-unul din cele mai vechi parcuri ale Bucureştiului includ printre altele un roller coaster ca balaurul cu şapte capete, o casă a groazei din tărâmul celălalt cu trenuleţ interior, plus carusel, lanţuri, o roată mică şi o roată mare care să ofere o privelişte de ansamblu asupra lumii de basm din parcul Tei-Plumbuita, după cum au precizat pentru B365.RO reprezentanţii autorităţii locale. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button