Paradoxul București. Un vatman STB a impresionat o bucureșteancă după ce a refuzat să înainteze când a ajuns la șină lipsă și a cerut ajutor. „M-am simțit în siguranță!”

07 iul. 2023
90968 Afișari
Paradoxul București. Un vatman STB a impresionat o bucureșteancă după ce a refuzat să înainteze când a ajuns la șină lipsă și a cerut ajutor.
Paradoxul București. Un vatman STB a impresionat o bucureșteancă după ce a refuzat să înainteze când a ajuns la șină lipsă și a cerut ajutor. "M-am simțit în siguranță!". Sursa foto: Facebook/ Societatea de Transport București - STB SA

Pentru un vatman STB, siguranța călătorilor a fost pe primul loc. A întâmpinat o situație neplăcută pe traseu, a oprit tramvaiul între stații și a cerut ajutor.

„Tot respectul, domnule!”

În timp ce era în tramvaiul liniei 21, o bucureșteancă a observat că vatmanul a oprit tramvaiul între stații. Neștiind ce se întâmplă, a așteptat și s-a lămurit.

Vatmanul respectiv a observat că o porțiune din șina de tramvai lipsește și nu a vrut să îi pună pe călători în pericol, așa că a oprit. Bărbatul a cerut ajutorul unui coleg de pe alt mijloc de transport și le-a transmis călătorilor motivul pentru care a oprit tramvaiul.

Tramvaiul 21, porțiunea dintre Râul Colentina și Doamna Ghica- vatmanul oprește între stații și anunță că lipsește o porțiune din șina de tramvai și așteaptă un coleg de pe un mijloc de transport care va veni în urma tramvaiului să îl ghideze să treacă peste acea porțiune. Tot respectul, domnule, ai pus siguranța oamenilor înaintea oricărui interes! Nu ar fi mai indicat ca cineva ca el să conducă o astfel de societate?” a scris C. N.

Bucureșteanca a fost impresioantă de gestul vatmanului și l-a lăudat, în mod public, pe pagina de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București”.

Tot în aceeași postare, femeia a criticat atât Societatea de Transport București (STB), cât și Primăria Capitalei, pentru că nu se ocupă de șinele de tramvai deteriorate și pun în pericol oamenii.

Conducere mai inutilă decât STB și PMB nu a existat și nu o să existe vreodată! Să obligi conducătorii mijloacelor de transport să efectueze cursele cu prețul punerii în pericol a călătorilor, este un atentat la siguranța circulației și oamenilor și ar trebui să intervină o cercetare penală!” a mai spus C. N.

50 de km de linie de tramvai se află într-o stare deplorabilă

În urmă cu aproximativ o săptămână, Nicușor Dan a fost invitat la Digi24, unde a transmis că 50 de km de linie de tramvai din București se află într-o stare deplorabilă. Primarul Capitalei a mai spus și că pentru o parte din șina de tramvai deja s-au depus oferte pentru reabilitare.

Pentru o parte din segmente s-au depus oferte, s-a început procedura de evaluare, am terminat evaluarea tehnică, urmează financiara, deci cam estimez eu, într-o lună jumate de acum o să semnăm contractele. Nu s-au atribuit pe toate segmentele. Ăsta este unul dintre ele, cel care pleacă de la Piaţa Unirii şi merge încolo până la Bulevardul Basarabia. O să reieşim în achiziție publică, a transmis Nicușor Dan.

Te-ar putea interesa și:

Cookies