Parada militară de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, în Piaţa Constituţiei. GALERIE FOTO şi VIDEO

de:
01 dec. 2015
0 Afișari
Parada militară de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, în Piaţa Constituţiei. GALERIE FOTO şi VIDEO

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. UPDATE: Parada militară de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI s-a încheiat în jurul orei 12.15.

Militarii Brigăzii de Gardă:

Jandarmeria Călare şi patrula călare a Poliţiei Locale.

Efectivele ISU prezente la parada militară sunt impresionante, fiind cele mai numeroase, potrivit TVR.

Tehnica Poliţiei de Frontieră:

Poliţiştii de la Rutieră, urmaţi de autospecialele de la Rutieră, fac parte din parada tehnicii Ministerului de Interne. Alte trei elicoptere, care fac parte din aviaţia MAI, defilează deasupra Palatului Parlamentului. Aceste elicoptere asigură suportul pentru misiunile medicale.

La ora 11.50 a fost prezentată tehnica militară a forţelor navale.

Autovehicule dedicate vânătorilor de munte, pentru evacuarea şi transportul răniţilor, fiind extrem de eficiente pe teren accidentat:

Blocul de paradă al tehnicii militare include: transportoare de trupe Piranha, maşini de luptă ale infanteriei, transportoare blindate B 33 Zimbru, urmat de TR 85 M1 „Bizonul”, sistemul de artilerie antiaeriană blindat, sistemul de artilerie LAROM şi tehnica militară a forţelor terestre.

În premieră, iacării acrobaţi participă la paradă. Aceştia marchează cu fum culorile drapelului naţional al României, deasupra Pieţei Constituţiei.

MIG-21 Lancer survolează acum Piaţa Constituţiei.

La paradă sunt prezentate şi aeronavele C27-J Spartan, cele mai noi aparate de zbor din dotarea armatei române.

Elicopterele IAR-330 Puma se pregătesc să survoleze deasupra Pieţei Constituţiei. Şi o eronavă C-130 Hercules, avion de transport tactic, este prezent la parada militară.

Urmează parada de tehnici militare, unul dintre cele mai apreciate momente de către micii spectatori. Până la cea de-a doua parte a paradei, cei prezenţi în Piaţa Constituţiei pot asculta concertul fanfarei militare.

În premieră, în acest an, participă la paradă şi efective ale Administraţiei Naţionale ale Penitenciarelor.

La paradă participă şi veterani de război din cel de-al doilea război mondial. Anul 2015 a fost desemnat anul veteranilor de război. În acest an se împlinesc 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, iar participarea veteranilor de război la paradă alături de militarii răniţi pe teatrele de război încheie cu succes evenimentele organizate în anul veteranilor de război, informează TVR.  

Parada a fost deschisă de Batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab.

În acest an vor defila în premieră militarii răniţi în teatrele de război. În ultimii 25 de ani, România a pierdut 26 de militari în teatrele de război în străinătate. Alţi 165 de militari au fost răniţi în cadrul acestor misiuni.

Generalul maior Adrian Tonea este comandantul paradei.

Este pentru al doilea an consecutiv în care se organizează parada de Ziua Naţională în Piaţa Constituiţiei. 

Evenimentele organizate de Ziua Naţională în Piaţa Constituţiei au debutat cu imnul de stat al României.

 

Paradă de Ziua României. Se intonează imnul #romaniamea

Posted by StirileTVR on Tuesday, December 1, 2015

Preşedintele Iohannis i-a salutat pe membrii trupelor prezente la parada militară.

Preşedintele Iohannis a ajuns la parada militară la ora 11.00.

 

Parada militară de Ziua României, în direct la TVR. Președintele Klaus Iohannis primește onorul #romaniamea

Posted by StirileTVR on Tuesday, December 1, 2015

1 Decembrie reprezintă, de 97 de ani, ziua în care România şi-a reîntregit graniţele. După zeci de ani de lupte, sacrificii şi sânge vărsat, România şi românii şi-au atins visul suprem: Marea Unire. Marţi, în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 11.00, are loc parada militară de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Parada militară va dura aproximativ o oră.

De Ziua Naţională s-au luat măsuri de securitate drastice. Astfel, toţi cei care participă la paradă sunt atent verificaţi, potrivit Digi24.

Oamenii stau la rând, deoarece toți cei care vor să vadă parada din fața Palatului Parlamentului trebuie să treacă prin cordoane de securitate. Sunt filtre asemănătoare celor din aeroporturi, iar oamenii sunt verificați inclusiv cu detectoarele de metale.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Cei care vor să vadă parada nu trebuie să aibă la ei obiecte contondente, petarde, arme albe.

De asemenea, au fost verificate mașinile parcate în Piața Constituției. Polițiștii au venit cu câini special dresați pentru a detecta materiale explozibile.

De Ziua Naţională, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară vor avea loc evenimente speciale.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Astfel, în Piaţa Constituţiei din Capitală, de la ora 11.00, începe o paradă militară la care vor participa peste 2.600 de membri ai trupelor Ministerului Apărării şi Ministerului de Interne, dar şi detaşamente de militari din Statele Unite, Turcia, Polonia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Bucureştiul va fi survolat de elicoptere de luptă şi de avioanele Forţelor Aeriene. Parade similare vor avea loc şi la Alba Iulia, Constanţa, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi sau Craiova.

De asemenea, din unele oraşe nu vor lipsi concertele sau deja tradiţionalele porţii de fasole cu cârnaţi împărţite gratuit de autorităţile locale.

Pentru parada militară de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI s-a restricţionat traficul rutier până la ora 16:00. Astfel, va fi restricționat traficul pe Bd. Libertății, între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie, pe sensul dinspre Splaiul Independenței către Piața Regina Maria. De asemenea, se interzice parcarea și staționarea voluntară a autoturismelor, pe Bd. Națiunile Unite, de la Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, până la Piața Națiunile Unite, Str. Izvor și Bd. Libertății, între Splaiul Independenței și Rond Coșbuc, pe ambele părți, inclusiv bretelele din Piața Constituției.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Ziua Porților Deschise la Guvern

Astăzi este Ziua Porţilor Deschise la Palatul Victoria. Cei care vor să viziteze Guvernul o pot face între orele 11:00 și 16:00. Se pot vizita Sala Muntenia – unde se desfășoară ședinţele Guvernului, Sala Dobrogea, Sala Transilvania – unde sunt organizate ceremoniile oficiale, Sala Moldova – unde au loc întâlnirile oficiale ale primului-ministru cu înalți oficiali străini, precum și Centrul de presă. Gazda evenimentului va fi premierul Dacian Cioloş, care va veni aici imediat după ceremoniile din Piaţa Constituţiei.

Cookies