Paradă cu SCANDAL: Violenţe la Parada Elevilor din Piaţa Universităţii. 15 elevi, legitimaţi. VIDEO

de:
31 mai 2015
4 afișări
Paradă cu SCANDAL: Violenţe la Parada Elevilor din Piaţa Universităţii. 15 elevi, legitimaţi. VIDEO

Evenimentul, care ar trebui să promoveze valorile şcolilor din Capitală, a început cu o încăierare în plin centrul oraşului, în Piaţa Universităţii. După ce s-a iscat un scandat, 15 elevi au fost legitimați de forțele de ordine prezente la eveniment.

Rivalitatea dintre licee pare să fie cea care au încins spiritele, deşi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Capitalei susţin că scandalul a pornit de la persoane care nu aveau nicio legătură cu parada.

„Se atașează persoane străine la acțiunea noastră. Nu sunt elevi, sunt de la galeriile de fotbal, care vor să creeze probleme”, susține Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului, citat de Digi24.

Potrivit B1 TV, elevii care s-au încăierat făceau parte din galeriile de fotbal ale echipelor Steaua şi Rapid.

Parada Elevilor, organizată de Proedus, este o manifestare de tradiţie, elevii claselor VII – XII putând să îşi demonstreze în mod creativ şi original apartenenţa la şcoala sau liceul unde învaţă.

După ce scandalul s-a stins, parada a continuat. Cu steaguri şi pancarte, fiecare dintre cei peste 20 de mii de elevi participanţi a încercat să-şi promoveze şcoala.

„Ba-beş! Ba-beş! Ba- beş!”, „Ale, ale, ale, dacă Hermes nu venea/ Parada nu se făcea!”, „Ca-ra-gia-le, Ca-ra-gia-le!” – au fost câteva dintre sloganurile strigate cu putere.

„Strigăm pentru liceul nostru, pentru că e cel mai bun liceu, cele mai multe activități le avem și cei mai de gașcă profesori”, a declarat un participant.

„Să ne susținem liceul, să arătăm că Hermes nu e orice liceu”, explică un elev motivul participării la paradă.

„Suntem cel mai unit liceu de aici”, susține un altul.

De la paradă nu au lipsit majoretele.

„Fiecare liceu şi școală are posibilitatea de a transmite un mesaj, iar toţi laolaltă nu fac altceva decât să transmită un semnal de unitate, de forță și de civism”, a explicat Florin Diaconescu, organizatorul evenimentului.

Marşul elevilor a pornit din Piaţa Universităţii şi s-a oprit în faţa Palatului Parlamentului, unde a fost organizat un concert.

Anul trecut, la acest eveniment au participat peste 24.000 de elevi.

Aproximativ 80 de jandarmi bucureşteni și peste 120 de poliţişti bucureşteni au asigurat ordine şi siguranţa participanţilor la Parada Elevilor Bucureşteni, dar şi siguranţa rutieră şi accesul auto.

Cookies