ARHIVA B365

PAPALEKAS, „VULTURUL FĂRĂ CHIP”, AUDIAT LA DIICOT

Potrivit referatului procurorilor, omul de afaceri grec Ioannis Papalekas ar fi fost implicat în gruparea infracţională care ar fi urmat să beneficieze de o parte din bani. Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosiţi pentru finanţarea unor proiecte imobiliare.

În acelaşi dosar, procurorii au reţinut deja cinci persoane, printre care Dragoş Bâlteanu, doi avocaţi şi un broker, scrie realitatea.net. 

 Procurorii DIICOT susţin că suspecţii au făcut mai multe tranzacţii fictive care au dus la creşterea în mod artificial a cotaţiilor bursiere pentru anumite companii listate pe bursă. Ulterior, acţiunile supraevaluate au fost revândute.

Dosarul BURSA: Prejudiciul creat a fost estimat la 13 milioane de euro. Banii au fost scoşi din ţară prin firme offshore.

Dragoş Bâlteanu, soţul cântăreţei Cristina Rus, a fost nominalizat de revistele de specialitate în topul celor mai bogaţi tineri români.

Procurorii spun ca Dragos Balteanu in calitate de presedinte al Consiliului si director general al SIF Banat-Crisana a intrat in posesia a peste 16 la suta din actiunile societatii de investitii cu toate ca nu avea voie sa detina mai mult de 5 procente.

La vanzarea lor, afirma anchetatorii, pretul a fost crescut artificial, astfel Balteanu castigand milioane de euro. Bilteanu a ramas in arest peste noapte. Sotia lui, Cristina Rus, care i-a daruit doi copii, nu a putut fi contactata. Ea nu l-a vizitat pe sot dar cel mai probabil a tinut legatura cu el prin intermediul avocatului.

După ce a cumpărat prima clădire a proiectului Green Court (sediul secundar al Orange) şi Nusco Tower (sediul Volksbank), grecul Ioannis Papalekas a cumpărat şi UniCredit HQ, sediul UniCredit Ţiriac Bank.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, fondată şi condusă de grecul Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord cu omul de afaceri Raul Doicescu şi a primit avizul Consiliului Concurenţei pentru achiziţia clădirii de birouri UniCredit HQ din zona Piaţa Presei din Bucureşti, aceasta fiind a treia tranzacţie din sectorul de birouri realizată în ultima lună de discretul investitor.

Preluarea imobilului dezvoltat de grupul Bog’Art, controlat de Doicescu, vine la scurt timp după anunţurile cu privire la achiziţia clădirilor Green Court I (pentru 44 mil. euro) şi Nusco Tower (pentru 46 mil. euro). Informaţii cu privire la valoarea tranzacţiei cu sediul UniCredit nu au fost făcute publice, dar preţul poate fi estimat la circa 40 de milioane de euro. Astfel, Papalekas a semnat în ultimele săptămâni tranzacţii de circa 130 de milioane de euro pentru a-şi majora portofoliul de birouri cu aproximativ 58.000 de metri pătraţi, suprafaţă închiriabilă.

Prin aceste achiziţii, care deocamdată nu au fost finalizate, portofoliul de birouri deţinut de Globalworth va ajunge la circa 185.000 mp, luând în calcul şi proiectele BOB şi BOC din Pipera (80.000 mp), City Offices (25.000 mp) şi Tower Center (22.000 mp). Independent de activitatea Globalworth, Papalekas mai controlează şi turnul Cathedral Plaza din zona Luterană, proprietate care din cauza litigiilor nu este dată în folosinţă şi nu a fost inclusă în portofoliul Globalworth, informează Ziarul Financiar.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button