Într-un parc din Sectorul 3 al Capitalei a apărut un papagal verde, care a stârnit o întreagă dezbatere pe Facebook. Unii bucureșteni spun că acesta s-a pierdut de lângă stăpân, alții că nu e rătăcit, ci specia sa s-a reprodus și a format o familie în București.
Un papagal verde a fost zărit de o bucureșteancă în această după-amiază, în Parcul Titanii din Sectorul 3 al Capitalei. Papagalul zburase într-un copac, de unde privea nedumerit în jur.
Femeia l-a fotografiat de la distanță și a publicat imaginea în grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, spunându-le internauților că e de părere că pasărea este pierdută:
Bună ziua! În parcul Titanii este un papagal rătăcit la ieșirea dinspre Prisaca Dornei.
Papagalul aparține speciei Micul Alexandru, specie ce se poate întâlni în parcurile din marile orașe din România precum București și Timișoara, potrivit animax.ro.
Postarea a fost văzută de mai mulți bucureșteni, care și-au dat cu părerea. Un bărbat a spus că specia respectivă a reușit să se reproducă în libertate și că rezistă temperaturilor scăzute de pe timpul iernii:
Această specie a reușit chiar să se reproducă în libertate în București, rezistă peste iarnă. (E. S. L.)
Alt internaut a spus că a mai văzut această rasă de papagali prin Capitală:
Nu este rătăcit, au apărut prin unele parcuri din București, probabil se adaptează la noul climat din România. (A. V.)
În schimb, alte persoane au spus că papagalul ar trebui luat acasă, pentru că nu va rezista la frig:
Ar trebui să-l ia cineva. Ei nu pot zbura mult și nu rezistă în frig. Încercați să sunați la Visul Luanei. (A. M.)
Așa cum am menționat și mai devreme, a fost o întreagă dezbatere, pentru că părerile au fost împărțite.
Marele Alexandru provine din Asia de Sud. Își datorează numele lui Alexandru cel Mare, care probabil a adus acest papagal magnific din India în timpul campaniilor sale. Cândva un simbol al statutului aristocrației, papagalul verde este acum o pasăre de companie populară, care necesită destul de mult spațiu.
Papagalul ajunge la o lungime a corpului de până la 62 de cm și la o greutate de până la 260 de grame.
Penajul predominant verde și ciocul puternic, roșu aprins, sunt caracteristice Marelui Alexander. Capul și partea inferioară sunt ușor mai deschise la culoare. Pe umeri se poate observa o pată roșie-maronie.
Papagalii Marele Alexander sunt păsări sociabile care trăiesc împreună în perechi sau în stoluri mici în sălbăticie. Acestea sunt diurne și au un glas uimitor de puternic.
Strigătele lor țipătoare pot fi auzite mai ales dimineața, când pornesc în căutarea hranei, și seara, când se așază în copacii în care se odihnesc, potrivit zooplus.ro.
Te-ar putea interesa și: