Păpădia trăiește liber în Bucureștii Noi. O fâșie de pământ din Sectorul 1 a fost cruțată de plantări și lăsată să se înverzească și să înflorească în voie

14 apr. 2025
1912 afișări
Păpădia trăiește liber în Bucureștii Noi. O fâșie de pământ din Sectorul 1 a fost cruțată de plantări și lăsată să se înverzească și să înflorească în voie
Păpădia trăiește liber în Bucureștii Noi. O fâșie de pământ din Sectorul 1 a fost cruțată de plantări și lăsată să se înverzească și să înflorească în voie. Sursa foto: Iulian Ignat/Facebook

Administrația locală nu s-a atins de o zonă de verdeață de pe Bulevardul Bucureștii Noi, din Sectorul 1, la cererea bucureștenilor. Acolo au ieșit plante, tradiționalele plante de câmp, păpădiile. Oamenii ar vrea să mai fie așa situații când natura este lăsată să se dezvolte în firesc.

O fâșie de verdeață a supraviețuit pe Bulevardul Bucureștii Noi

Un bucureștean a cerut administrației locale să nu intervină pe o bucată de verdeață din Sectorul 1, ceea ce au făcut, după cum povestește el într-o postare pe Facebook. Acest spațiu verde se află în mijlocul Bulevardului Bucureștii Noi, unde păpădiile au dat ieșit la suprafață, aducând un aer de câmpie în mijlocul orașului.

Am rugat noua instituție ce se ocupă de spații verzi în S1 să cruțe florile și iarba de pe fâșia verde din mijlocul bulevardului Bucureștii Noi și a făcut-o. Din când în când aveam acolo festivalul motorinei, cu trimere, mașini de tuns, suflante, scrie bucureșteanul.

Acesta a mai zis că deseori sunt întâlniri între oameni și organizațiile de mediu pentru a discuta cum pot fi protejate astfel de spații printre bulevardele de beton din Capitală. Bucureștenii au idei și vor să pună presiune pe administrația locală tocmai pentru a nu interveni artificial asupra fâșiilor de verdeață.

La întâlnirile la care participă oameni din administrații, grupuri civice, specialiști, observ o dorință de dialog, de umplere a unor vechi și adânci falii în comunicare, dar și reticențe, adaugă bucureșteanul.

Sursa foto: Iulian Ignat/Facebook
Sursa foto: Iulian Ignat/Facebook

Bucureștenii ar trebui să pună presiune pe instituții pentru a proteja spațiile verzi

Totuși, sunt și anumite reticențe în fața dezvoltării libere a naturii pe străzile din București. Unii cred că aceasta ar trebui controlată pentru a nu le îngreuna lor traiul. Și deseori tocmai cerințele lor ca verdeața să fie radicată și înlocuită cu un gazon artificial sunt ascultate.

Aflu și faptul că mulți vecini, „consăteni” de-ai noștri au idei foarte clare despre cum trebuie să arate natura în București și pun presiune pe administrații. Iarba crescută e șerpărie, frunzele lăsate pe sol înseamnă debandadă totală, gâzele, invazie marțiană, crengile arborilor, adăposturi pentru ființe malefice cu aripi, care lansează torpile zemoase pe neprihănitul parbriz. Cel mai recent, am aflat că sunt bucureșteni care cred că poluarea vine de la praful ridicat din pământul de la baza arborilor, scrie bucureșteanul.

De aceea, bucureșteanul le recomandă oamenilor să iasă în față pentru a susține protejarea spațiilor verzi din Capitală, chiar dacă este doar o fâșie ca cea crescută în mijlocul Bulevardului Bucureștii Noi.

Poate ar trebui să ajungă și mesajul celor care înțeleg că fără natura asta urbană se cam ofilește treaba, încheie bucureșteanul.

Te-ar mai putea interesa:

VIDEO | Jungla de la MINA, experiența care te face să te simți ca-n inima Amazonului, fără să ieși din București. Ce sălbăticiuni poți privi în ochi, fără niciun fel de teamă

Cookies