Papa Francisc, la Bucureşti – Arealul, extins până la Ateneu. Perioada pentru înscrieri, prelungită

de:
30 apr. 2019
0 Afișari
Papa Francisc, la Bucureşti - Arealul, extins până la Ateneu. Perioada pentru înscrieri, prelungită

Va fi amenajată o zonă cu 5.000 de scaune în Piaţa „George Enescu” şi Piaţa Revoluţiei. Pe toate străzile, aşa cum a fost anunţat din urmă cu o lună, vor fi amplasate ecrane şi sisteme audio. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti au spus că vor fi amplasate maxim de 7.000 de scaune peste tot. Zona de eveniment va putea cuprinde până la 40.000 de persoane.

„Pentru că zona de participare s-a extins, datorită bunăvoinţei Primăriei Municipiului Bucureşti, azi ar fi fost ultima zi de înscrieri pe platforma online, însă perioada este extinsă până pe 15 mai”, a spus Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al ARCB.

Va exista şi o zonă „liberă”, pentru cei care nu se vor înscrie online. Ei vor putea urmări toate manifestările din Bucureşti pe un ecran amplasat de PBM.

Pe 24 aprilie a fost publicat programul detaliat al vizitei Papei. Pe 31 mai, vineri, Sanctitatea Sa va sosi la ora 11.30, pe aeroportul „Henri Coandă”, la ora 12.05, va avea loc ceremonia de bun-venit la palatul Cotroceni.

La ora 12.20, Suveranul Pontif se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, la ora 12.50, va avea loc o întâlnire cu Viorica Dăncilă, tot la palatul Cotroceni, unde, la ora 13.00, va discuta cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic. Aici, papa va ţine un discurs.

La ora 15.45, Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel, la palatul patriarhal, apoi, la ora 16.15, cu sinodul permanent şi va ţine un discurs.

La ora 17.00, va ajunge la noua Catedrală Naţională, unde va fi spusă rugăciunea „Tatăl nostru”, şi el va transmite un cuvânt de salut. De acolo, Suveranul Pontif va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, la ora 18.10, când va începe Sfânta Liturghie.

„Prima zi a vizitei papei va fi încoronată cu Sfânta Liturghie din Catedrala Sf Iosif. Pentru noi, catolicii, centrul atenţiei va fi liturghia aceasta. Am mers de la început pe ideea că toţi cei care vor participa la aceasta vor fi într-un fel de pelerinaj. Pelerinajul ne ajută să înţelegem cine suntem, să înţelegem oamenii de lângă noi şi să ne întâlnim cu Dumnezeu. E important să participăm trup şi suflet. Nu din faţa televizorului”, a spus preotul Daniel Bulai, responsabil cu organizarea celebrărilor liturgice la nivel naţional.

Vor fi amenajate două scene, una în faţa Catedralei Sf. Iosif, de unde vor fi conduse momente de rugăciune pe tot parcursul zilei, şi alta, mai mare, în Piaţa „George Enescu”, unde vor avea loc momente artistice şi de rugăciune. Vor fi amplasate confesionale mobile, unde credincioşii se pot spovedi. Toţi cei spovediţi vor putea primi împărtăşania. Întreg programul va fi transmis pe ecranele amenajate.

Papa Francisc va circula cu papa mobilul prin zona amenajată de la Catedrală spre Piaţa Revoluţiei.

Programul integral va fi comunicat în curând, la fel şi străzile care vor fi închise pentru eveniment.

Imnul vizitei „Să mergem împreună toţi”, interpretat de 17 solişti şi corişti din diverse parohii bucureştene, va fi lansat oficial pe 11 mai. Videoclipul este în producţie.

Numărul celor înscrişi pe platforma www.inscrieri.papalabucuresti.ro va fi anunţat după data de 15 mai.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.

Cookies