Papa Francisc a fost internat pentru o intervenție chirurgicală. Ce probleme de sănătate are Suveranul Pontif

04 iul. 2021
121 Afișari
Papa Francisc a fost internat pentru o intervenție chirurgicală. Ce probleme de sănătate are Suveranul Pontif

Papa Francisc, ajuns la vârsta de 84 de ani, a fost internat duminică după-amiază, la Roma, pentru o inflamație a colonului, au anunțat reprezentanții Vaticanului.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost internat duminică după-amiază în cadrul Policlinicii „A.Gemelli” din Roma, pentru o inflamație a colonului, potrivit Agerpres. Comunicatul de presă remis de oficialii Vaticanului precizează faptul că Suveranul Pontif va fi supus unei intervenţii chirurgicale programată pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului. După încheierea intervenției chirurgicale va fi emis un buletin medical care să informeze credincioșii cu privire la starea de sănătate a Suveranului Pontif.

„În această după-amiază, Sfinția Sa Papa Francisc a mers la spitalul Gemelli – Roma – pentru o intervenție chirurgicală programată pentru o diverticulită stenotică simptomatică. Operația va fi efectuată de profesorul Sergio Alfieri. La sfârșitul operației va fi emis un buletin medical.”, a declarat Biroul de Presă al Sfântului Scaun.

Papa Francisc nu va fi primul Suveran Pontif operat la Policlinica Gemelli din Roma – aici a fost operat Papa Ioan Paul al II-lea, căruia i-a fost îndepărtată o tumoare benignă la colon în anul 1992, potrivit Antena 3.

Este posibil să fie vorba despre o posibilă inflamare dureroasă a diverticului, un caz de hernie sau pungi care apar pe pereții sistemului digestiv și cresc în frecvență și dimensiune odată cu înaintarea în vârstă. De obicei, boala nu se manifestă prin simptome, dar în anumite cazuri se poate ajunge la disconfort și chiar sângerări.

Această afecțiune poate duce la apariția unor complicații precum stenoza, care se referă la îngustarea intestinului gros. Diverticulita este o boală comună, care afectează peste o jumătate dintre adulții din Statele Unite ale Americii, potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA.

Ce probleme de sănătate mai are Papa Francisc

Papa Francisc a ieșit, duminică la ora prânzului în piața Sfântul Petru, ca în fiecare duminică, prilej cu care a anunțat că va vizita Ungaria și Slovacia în luna septembrie a acestui an.

Suveranul Pontif are o stare de sănătate generală bună, însă are lobul frontal dintr-un plămân îndepărtat de la vârsta de 21 de ani. De asemenea, suferă de sciatică, având ocazional crize dureroase. Papa Francisc s-a născut la 17 decembrie 1936 în Argentina.

Papa Francisc a vizitat România în anul 2019. Acesta a susținut un discurs emoționant la Catedrala Mântuirii Neamului

Papa Francisc a vizitat România în perioada 29 mai – 2 iunie 2019, prilej cu care a realizat mai multe vizite și a susținut o serie de discursuri. Cel mai emoționant și important a fost discursul pe care Suveranul Pontif l-a susținut la Catedrala Mântuirii Neamului din București.

Papa Francisc a ținut un discurs în care a contemplat asupra problemelor din întreaga lume,precum sărăcia, nedreptatea, învrăjbirea și răutatea. Acesta a condamnat modul în care lumea se ghidează după bani și uită de celelalte treburi importante, superficialitatea care e din ce în ce mai prevalentă. De asemenea, acesta s-a rugat pentru întoarcerea tinerilor către religie, fără de care aceștia pot să nu găsească sensul existenței pe Pământ.

În discursul premergător rugăciunii Tatăl Nostru, Papa a subliniat că viața nu trebuie să se concentreze pe strâns, pe adunat, pe exces, ci pe bunăstare, atât a noastră, cât și a celor din jur.

Iată cele mai impresionante și emoționante fragmente din discursul pe care Papa Francisc l-a ținut în București acum doi ani:

„Tată, ajută-ne să luăm în serios viața fratelui, să ne însușim istoria sa. Ajută-ne să nu ne judecăm fratele, din cauza acțiunilor și limitelor sale, ci să-l acceptăm, înainte de toate, ca fiu al tău. Ajută-ne să învingem ispita de a ne simți fii mai mari care, pentru că se află într-o poziție privilegiată, uită că celălalt este un dar”

„Ție, care ești în ceruri, în cerurile care-i cuprind pe toți, de unde faci să răsară soarele și peste cei buni și peste cei răi, și peste cei drepți și peste cei nedrepți, îți cerem acea armonie pe care nu am fost în stare să o păstrăm pe pământ.”

„Doamne, numele Tău, nu al nostru, să ne miște și să ne trezească să practicăm caritatea. De atâtea ori, în rugăciune, ne rezumăm să pretindem daruri și să-ți înșirăm cereri, uitând că lucrul cel mai important este să lăudăm numele tău, să adorăm persoana Ta, pentru ca mai apoi să recunoaștem reflexia Ta vie în persoana fratelui pe care ni l-ai pus alături. În mijlocul atâtor lucruri trecătoare pentru care ne trudim, ajută-ne, Tată, să căutăm ceea ce rămâne: prezența Ta și a fratelui nostru”

„Așteptăm să vie împărăția ta: o cerem și o dorim, pentru că observăm că mersul lumii nu o încuviințează. Dinamica lumii e dictată de logica banului, a intereselor, a puterii. Cufundați în consumerismul din ce în ce mai dezlănțuit care ne farmecă prin strălucirea sa scânteietoare, dar evanescentă, ajută-ne, Tată, să credem în ceea ce ne rugăm: să renunțăm la garanțiile comode ale puterii, la ispitirile înșelătoare ale lumescului, la aroganța goală a impresiei de autosuficiență, la ipocrizia preocupării pentru aparențe.”

„Rugându-te pentru pâinea de fiecare zi, îți cerem și pâinea memoriei, harul de a întări rădăcinile comune ale identității noastre creștine, rădăcini indispensabile într-un timp în care umanitatea, mai ales tinerele generații, în mijlocul atâtor situații „lichide”, riscă să se simtă dezrădăcinată, incapabilă să dea sens existenței.”

„Pâinea pe care o cerem astăzi este și pâinea de care atâția oameni sunt lipsiți zi de zi, în timp ce alții, puțini, au din prisos. Tatăl nostru nu este o rugăciune care relaxează, ci este strigătul față de foametea de iubire a timpului nostru, față de individualismul și indiferența care profanează numele tău, Tată. Ajută-ne să ne fie foame de a ne dărui. Ori de câte ori ne rugăm, amintește-ne că pentru a trăi nu e nevoie să ne conservăm, ci să ne frângem; să împărțim, nu să adunăm; să-i săturăm pe alții, în loc să ne umplem pe noi înșine, deoarece bunăstarea este adevărată numai în măsura în care aparține tuturor.”

„Ajută-ne, Tată, să nu cedăm în fața fricii, să nu vedem în deschiderea față de celălalt un pericol; să avem puterea de a ne ierta și de a merge înainte, curajul de a nu ne mulțumi cu o viață liniștită și de a căuta mereu, cu transparență și sinceritate, chipul fratelui.”

Cookies