Pantofi pentru copii: ghid pentru alegerea pantofilor pentru primii pași (P)

30 mart. 2023
15 Afișari
Pantofi pentru copii: ghid pentru alegerea pantofilor pentru primii pași (P)
Sursă foto: Pantofi pentru copii: ghid pentru alegerea pantofilor pentru primii pași

Cum ar trebui să abordăm alegerea pantofilor pentru copiii noștri? Îți oferim o serie de sugestii care să te ghideze în achiziția ta: de la mărime până la care sunt caracteristicile ideale pentru primul pantof pe care să îl poarte copilul tău.

ESTE COPILUL MEU GATA SĂ POARTE PANTOFI?

Toate mămicile și tăticii care ne urmăresc de mai mult timp o știu deja: primii pași reprezintă o etapă fundamentală pentru creșterea fizică și psihologică a fiecărui copil. De aceea este foarte important să fii pregătit să înțelegi care va fi momentul ideal pentru a-ți lăsa copilul să poarte primii pantofi, dar mai ales să-l pregătești pentru această noutate și să știi ce tip de pantofi să-ți cumperi când va veni momentul.

Este esențial ca primii pași ai copilului tău să fie parcurși desculț: doar astfel, de fapt, copilul tău va putea avea contact maxim cu solul care îi va permite să învețe să aibă echilibru și sprijin optim, factori necesari pentru o dezvoltare motorie adecvată.

Doar atunci când copilul tău a ajuns la un anumit echilibru, îți va fi recomandat să-l achiziționezi încălțăminte copii.

De fapt, între primii pași desculți și adoptarea definitivă a pantofului, este indicat să introduceți o treaptă intermediară bazată pe folosirea unui șosete antiderapante care să permită copilului dumneavoastră să mențină piciorul cald și protejat, precum și pentru a menține suficientă libertate de mișcare necesară pentru a învăța să meargă corect.

În prima perioadă, cu ajutorul mamei și al tatălui, va fi necesară educarea piciorului la o anumită stabilitate. Abia mai târziu, și după ce a dobândit o anumită abilitate și încredere, copilul tău va fi pregătit să exploreze lumea exterioară și, prin urmare, va fi momentul potrivit pentru a-i cumpăra primul său pantof.

Primii pereche de încălțăminte este foarte importantă. Este, de fapt, un element indispensabil pentru a menține o postură corectă, pentru a evita problemele coloanei vertebrale și, mai ales pentru cei care fac primii pași, sunt esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă a picioarelor, picioarelor și în general pentru îmbunătățirea funcțiilor motorii.

La fel de important este să ținem cont de relația inițială dificilă dintre primii pantofi și copilul care, cel puțin inițial, va avea tendința să îi refuze și va încerca să îi scoată.

CUM SĂ ALEGI PANTOFII: MĂRIMI ȘI CARACTERISTICI

Alegerea încălțămintei pentru cei mici joacă așadar un rol fundamental în acest proces: cu primii lor pantofi, copiii tăi vor experimenta primele alergări în aer liber și primele lor aventuri pe terenul de joacă.

Din acest motiv, trebuie acordată atenție:

  • la Materiale
  • la structura pantofului
  • la forma tălpii

Prin urmare, este important să alegeți un pantof care să garanteze copilului:

  • libertate mai mare
  • confort
  • Siguranță
  • dezvoltare musculară și posturală excelentă

În primul rând, este necesar să înțelegeți dimensiunea potrivită: având în vedere că copiii au tendința de a-și retrage degetele de la picioare, este de preferat să măsurați dimensiunea piciorului cu un pedimetru sau un măsurător de picior înainte de a merge la cumpărături de pantofi.

Pentru confortul maxim al copilului tău, ideal ar fi sa alegi un pantof care sa fie ceva mai mare decât talpa piciorului copilului, cu aproximativ un centimetru (sau cam așa ceva) mai lung decât degetul mare. În acest fel pantoful va înfășura piciorul într-un mod mai blând și moale.

Cookies