Panseluțe și plăntuțe pentru asociațiile de proprietari din Sectorul 2. Bucureștenii pot amenaja spațiile verzi, așa cum doresc, fără să fie amendați

16 mart. 2023
1784 afișări
Panseluțe și plăntuțe pentru asociațiile de proprietari din Sectorul 2. Bucureștenii pot amenaja spațiile verzi, așa cum doresc, fără să fie amendați
Panseluțe și plăntuțe pentru asociațiile de proprietari din Sectorul 2. Bucureștenii pot amenaja spațiile verzi, așa cum doresc, fără să fie amendați. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2

Locatarii din Sectorul 2 care doresc să își înfrumusețeze grădinile din fața blocurilor, acum pot, în mod legal!

Primăria Sectorului 2 pune la dispoziția cetățenilor, în mod gratuit, panseluțe și alte flori produse în sere proprii:

Oferim GRATUIT flori Asociațiilor de Proprietari din Sectorul 2 care doresc să se implice și să înfrumusețeze grădinile blocurilor.
ADP Sector 2 pune la dispoziție celor interesați flori produse în serele proprii, cum ar fi panseluțe, părăluțe, plante perene, dar şi semințe de gazon.”
Multitudine de plante în serele PS2
Multitudine de plante în serele PS2. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2

Cele mai multe plante vor fi livrate înainte de Paște

PS2 a anunțat că grădinile blocurilor vor prinde culoare, cu ajutorul floricelelor. Asociațiile de Proprietari interesate de această inițiativă a Primăriei sunt rugate să trimită, până în luna mai, un email la adresa [email protected].

Serele PS2 prind culoare
Serele PS2 prind culoare. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2

Cele mai multe plante urmează să fie livrate înainte de Paște, anunță Primăria:

Pentru a putea primi gratuit aceste plante, Asociațiile de Proprietari sunt rugate să trimită un e-mail la adresa [email protected], preferabil până în luna mai, urmând ca cele mai multe plante să fie livrate înainte de Paşte.
Livrările se fac în funcție de gradul de dezvoltare al plantelor. În acest caz, avem liste de așteptare și toate solicitările sunt onorate. În lunile mai-iunie, ADP poate livra diverse specii de plante (flori anuale).”
Flori din serele PS2
Flori din serele PS2. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2

Florilele plantate în grădini fără autorizație, interzise prin lege

În urmă cu două zile, într-un bloc din Sectorul 2 a apărut un bilețel care le atrăgea atenția locatarilor care plantau zambile în fața blocului.

Bilețelul respectiv spunea că polițiștii au început să verifice zonele și ca amenzile pentru plantarea de flori, fără autorizație, poate ajunge la 2.500 de lei.

Bilețelul lăsat pentru locatarii din Sectorul 2
Bilețelul lăsat pentru locatarii din Sectorul 2. Sursa foto: Facebook/ Bukureștiul

Ceea ce scrie în bilet este adevărat. Conform Hotărârii 955/2004, Art. 27:

Activitatea de amenajare a spațiilor verzi cu flori și arbuști se va realiza conform procedurilor tehnice din prezentul regulament-cadru.”

De asemenea, legea 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor spune că prevederile regulamentului de bloc trebuie respectate de absolut toate persoanele care intră în acel bloc, nu doar de proprietarii de apartamente sau chiriași.

Amenzile pentru nerespectarea regulilor pot ajunge până la 10.000 de lei:

Legea 196/2018 stabileşte şi sancțiuni în cazul nerespectării regulamentului de bloc, iar amenzile ppleacă de la 500 de lei şi pot ajunge până la 10.000 de lei în cazul în care se schimbă de către proprietar destinaţia locuinţei sau spaţiului  fără autorizaţiile şi aprobările legale, se modifică aspectului proprietăţii comune sau al neexecutarii de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari”

Dar această problemă a fost rezolvată acum. Cei care doresc să planteze flori în fața blocului vor beneficia de sprijin din partea PS2, iar grădinile vor prinde culoare.

Te-ar putea interesa și:

Cookies