Panouri solare și pompe de căldură pentru 50 de blocuri din Sectorul 3. Lista imobilelor ce fac parte din acest proiect-pilot, transmisă de PS3

30 ian. 2023
777 afișări
Panouri solare și pompe de căldură pentru 50 de blocuri din Sectorul 3. Lista imobilelor ce fac parte din acest proiect-pilot, transmisă de PS3
Panouri solare și pompe de căldură pentru 50 de blocuri din Sectorul 3. Lista imobilelor ce fac parte din acest proiect-pilot, transmisă de PS3 | Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

PS3 anunță lista de blocuri ce vor beneficia de instalarea de panouri solare și pompe de căldură. Aceste lucrări fac parte din proiectul-pilot „Consumă inteligent, utilizează energia verde” și vizează un număr de 50 de blocuri.

Care sunt blocurile unde se vor începe lucrările

Primăria Sectorului 3 transmite că proiectul are în vedere 50 de blocuri unde se vor începe lucrările pentru instalarea sistemelor alternative de producere a energiei electrice și a căldurii.

Un număr de 860 de apartamente din 9 blocuri vor beneficia de aceste sisteme ecologice. Aceasta este lista blocurilor unde se vor începe, în primă etapă, lucrările:

  • L11 de pe strada soldat Nicolae Sebe, nr. 4;
  • F3 de pe strada Fizicienilor, nr. 4;
  • G1 de pe strada Lucrețiu Pătrășcanu, nr. 13;
  • blocul 4 de pe strada Râmnicu Vâlcea, nr. 3;
  • scara 2 a blocului A12 de pe strada Atanasie Panu, nr. 8;
  • scările A și B ale blocului G3Bis de pe Strada Theodor Pallady, nr. 27;
  • bloc 21D de pe strada Istriei, nr. 6;
  • scările A și B ale blocurile N12 și N13 de pe strada Barajul Sadului, nr. 3-5.

Lucrările pentru proiectul-pilot „Consumă inteligent, utilizează energia verde” vor avea o durată de șase luni. Valoarea acestora va fi suportată în proporție de 90% de către Primăria Sectorului 3.

În Sectorul 3, până în prezent, s-au reabilitat un număr de 1.600 de blocuri. Primăria S3 a primit cele mai multe fonduri europene la nivel național în vederea creșterii eficienței energetice pentru blocurile din aria administrată, în ultimii 10 ani, transmite Primăria Sectorului 3 pe pagina sa de Facebook.

Alte prevederi ale proiectului-pilot anunțate de Robert Negoiță

Proiectul „Consumă inteligent, utilizează energia verde” a primit avizul pentru începerea lucrărilor din partea Consiliului Local Sector 3, pe data de 27 ianuarie 2023. Acesta constă în instalarea panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură pe imobile de tip bloc.

Instalarea panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură nu este singurul scop al proiectului. Primarul Robert Negoiță își dorește și modernizarea sistemului de iluminat din scările blocurilor, dar și să înlocuiască lifturilor existente cu unele noi care să funcționeze cu ajutorul energiei regenerabile, produsă de panourile solare.

Cookies