Panouri electronice de informare a călătorilor în staţiile de tramvai de pe linia 21

de:
19 oct. 2018
5 Afișari
Panouri electronice de informare a călătorilor în staţiile de tramvai de pe linia 21

Cele două proiecte de hotărâre au intrat suplimentar pe ordinea de zi.

Astfel, ar urma să fie montate panouri electronice în 20 de staţii de tramvai pe linia 21, pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul Bucur Obor – Bucla Helitube. Acestea vor arăta timpul de sosire a tramvaielor în fiecare staţie.

Pe lângă sistemul de afişare a timpilor de aşteptare, va fi implementat şi un sistem de supraveghere video a peroanelor şi zonei adiacente acestora.

Primăria Capitalei estimează că panourile vor fi montate în aproximativ şase luni (de la data începerii proiectului), iar investiţia se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Astfel de panouri electronice de informare a călătorilor au fost montate vara trecută şi pe linia tramvaiului 55, pe Şoseaua Pantelimon. Municipalitatea spunea atunci că este doar un proiect pilot, însă dacă va avea succes va fi implementat şi pe liniile de tramvai 21 (Şoseaua Colentina) şi 41 (Bulevardul Olteniţei).

Un alt proiect de hotărâre aprobat de consilierii generali se referă la modernizarea peroanelor din 22 de staţii (din 38) de pe linia tramvaiului 41. Valoarea investiţiei se ridică la aproape 7 milioane de lei. Lucrările sunt necesare, spune primăria, pentru că peroanele sunt degradate.

 

Cookies