Panouri de avertizare contra incendiilor vor fi montate pe Pajiștea Petricani. Bucureștenii sunt invitați să vină cu propuneri pentru mesaj, anunță Asociația Parcul Văcărești

07 nov. 2023
223 Afișari
Panouri de avertizare contra incendiilor vor fi montate pe Pajiștea Petricani. Bucureștenii sunt invitați să vină cu propuneri pentru mesaj, anunță Asociația Parcul Văcărești
Panouri de avertizare contra incendiilor vor fi montate pe Pajiștea Petricani. Bucureștenii sunt invitați să vină cu propuneri pentru mesaj, anunță Asociația Parcul Văcărești | Sursa foto: Facebook - Asociația Parcul Natural Văcărești

Asociația Parcul Natural Văcărești îi anunță pe bucureșteni că pot contribui la salvarea Pajiștei Petricani de pe râul Colentina. Pe pagina lor de Facebook, oamenii pot lăsa un comentariu cu un mesaj de avertizare care să descurajeze aprinderea focului sau aruncarea chiștoacelor în această zonă, iar acesta ar putea apărea pe panoul care va fi montat la intrare.

Panouri de avertizare la intrarea pe Pajiștea Petricani

Asociația Parcul Natural Văcărești transmite, pe Facebook, că incendiile de vegetație sunt o problemă reală în București, inclusiv pe Pajiștea Petricani de pe râul Colentina. Incendiile apar și din cauza secetei, dar pot fi provocate și de oamenii care aprind focul sau aruncă țigări aprinse.

Aici s-a amenajat recent un traseu dedicat biodiversității, iar Asociația vrea să monteze și panouri de avertizare care vor fi puse la intrare. Bucureștenii sunt întrebați ce ar trebui să scrie pe panouri pentru a descuraja aceste acțiuni care pun în pericol vegetația și fauna din zonă:

Avem nevoie de ajutorul tău – ce ar trebui să scriem pe panou?

Aceștia sunt rugați să lase în secțiunea de comentarii a postării de pe Facebook propunerea lor de text, iar cei de la Asociația Parcul Natural Văcărești îl vor pune pe panou alături de numele câștigătorului.

Propunerile sunt binevenite până pe data de 15 noiembrie, iar pe 22 noiembrie va fi anunțat câștigătorul.

Scrie în comentariile acestei postări textul care îi va descuraja să facă focul sau să arunce chiștoace, iar noi îl punem pe panou cu numele tău 🙂 Așteptăm propunerile până pe 15 noiembrie, iar pe 22 noiembrie anunțăm câștigătorul.

Totodată, Asociația a publicat și o imagine cu panoul de la care a pornit ideea.

Sursa foto: Facebook - Asociația Parcul Natural Văcărești
Sursa foto: Facebook – Asociația Parcul Natural Văcărești

Amenajarea traseului tematic de pe Pajiștea Petricani face parte din proiectul „Natura dintre blocuri”, derulat de Asociația Parcul Natural Văcărești.

Este vorba despre o nouă etapă în dezvoltarea proiectului Rețeaua pentru Natură Urbană.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies