Primarul Onțanu desființează panourile ce discriminează minoritățile sexuale și amendează autorii

de:
21 feb. 2013
25 Afișari
Primarul Onțanu desființează panourile ce discriminează minoritățile sexuale și amendează autorii

Panoul întreabă trecătorii dacă „Ţi-ai vedea băiatul homosexual?” şi „Ţi-ai închipui fetiţa lesbiană?” şi încheie cu avertizarea că „Pe Olari, în capătul străzii (n.r. Colegiul George Cosbuc e situat pe str. Olari 29-31), se întâmplă nişte chestii…”

panou calea mosilor

Panou Calea Mosilor 

Mai mult, Asociaţia Familiilor a publicat marţi, pe pagina de facebook, acelaşi panou postat pe Calea Moşilor, din Sectorul 2, cu invitaţia Vino azi la Muzeul Ţăranului Român, la ora 18! Panourile incitau deci la o actiune ce urma sa fie condamnata de catre Consiliul pentru Combaterea Discriminarii.

sursa foto: http://www.facebook.com/Alianta.Familiilor?fref=ts

La Muzeul Ţăranului, marţi, la orele 18, un grup de persoane, care se prezintă drept „societatea civilă creștină” a boicotat proiecția filmului „The Kids are Alright” , în cadrul evenimentelor Lunii LGBT. Cei veniți la vizionare spun că au fost jigniți și scuipați de extremiști, iar poliția i-ar fi legitimat tot pe ei, în timp ce o parte dintre protestatari împotriva minorităților sexuale se laudă cu o acțiune reușită (site-ul roncea.ro anunta, dupa incident, ca protestul a fost unul reusit printr-un articol pe pagina lor cu titlul: „Protest reusit impotriva mafiei si propagandei homosexuale de la Muzeul Taranului Roman”.)

Firmele care deţin cele două panouri publicitare de pe Calea Moşilor se numesc: S.C. Euromedia Group SRL şi S.C. Fler Media SRL.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a condamnat public manifestările homofobe de la MȚR, iar primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a dispus desfiinţarea imediată a afişajelor discriminatorii plasate pe teritoriul Sectorului 2, ca și amendarea contravenţională conform prevederilor legale cu suma de 5000 lei fiecare a celor două societăţi comerciale care deţin cele două panouri publicitare.

Cei de la Alianta Familiilor din România au postat şi pe site-ul oficial o acuză la adresa Colegiului George Coşbuc şi a evenimentului care a avut loc acolo, cu ocazia Lunii Istoriei Lesbiană Gay Bisexuală și Transexuală. Aceştia au scris că:  „homosexualilor le-a venit ideea să introducă acţiunile propagandistice, prin intermediul acestor ambasade, în acele instituţii de învăţământ care derulează programe de cooperare cu acestea. Colegiul bilingv „George Coşbuc” a părut a fi un punct de pornire potrivit. Homosexualii au găsit repede 1-2 profesori dornici să-şi arate zelul în promovarea „toleranţei” şi „diversităţii” înaintea ambasadelor care îi pot trimite la cursuri de perfecţionare la Londra sau Paris.”

Cookies