Bursa de la Bucureşti şi-a mai revenit după o dimineaţă de panică

de:
09 aug. 2011
1 Afișari
Bursa de la Bucureşti şi-a mai revenit după o dimineaţă de panică

Cele mai lichide zece acţiuni de la BVB erau tranzacţionate la ora 13:30 la preţuri în coborâre în medie cu 7,18%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 8,93% sub referinţă, după ce au consemnat pierderi de peste 11%, scrie Mediafax.

Au mai recduperat din pierdere şi acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) şi ale Fondului Proprietatea (FP), astfel că indicele BET-FI era în scădere cu 9,08%, revenind uşor după ce se prăbuşise cu 15,2%.

În acest context, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, se plasa cu 8,21% sub nivelul de luni.

Jucătorii au tranzacţionat acţiuni de 100,11 milioane lei (23,58 milioane euro), sumă de peste două ori mai mare comparativ cu lichiditatea de la jumătatea sesiunii anterioare, de 45,5 milioane lei (10,7 milioane euro).

Căderea bursei de la Bucureşti a fost generată de corecţiile puternice înregistrate de bursa americană şi pieţele europene. Investitorii se tem că economia globală va intra din nou în recesiune şi vând agresiv.

Toţii indicii de la BVB afişau scăderi drastice, după ce luni piaţa a închis tot în coborâre, cu 7,41%, şi a pierdut 1,6 miliarde de euro la capitalizare.

Cookies