Panică în sate de lângă București, unde circulă povești cu pshiopați și criminali evadați. Oamenii dorm cu bâte și lopeți la cap. „Nici la muncă nu merg!”

12 iul. 2023
566 afișări
Panică în sate de lângă București, unde circulă povești cu pshiopați și criminali evadați. Oamenii dorm cu bâte și lopeți la cap.
Panică în sate de lângă București, unde circulă povești cu pshiopați și criminali evadați. Oamenii dorm cu bâte și lopeți la cap. "Nici la muncă nu merg!". Imagine simbol: Unsplash

Panică în mai multe sate din județul Ilfov, unde localnicii au inventat o poveste „de groază”, iar acum sunt speriați și nu vor să-și mai părăsească locuințele.

Cum a ajuns un simplu mit să îi sperie pe localnici

Zeci de persoane din trei localități ale județului Ilfov situate la doar câțiva kilometri de București au ajuns să se teamă să-și părăsească locuințele, din cauza unor zvonuri. Se speculează că prin zonă ar umbla trei evadați periculoși și un presupus psihopat scăpat dintr-un spital de psihiatrie, care comit, la întâmplare, crime și violuri, potrivit Gândul.ro.

Deși totul este doar o închipuire, localnicii sunt destul de speriați. Aceștia se tem să mai iasă din case și s-au înarmat cu furci, bâte și lopeți, se strâng în grupuri noaptea și patrulează ulițele satelor.

Zvonul a apărut zilele trecute, în satul Dobreni din județul Ilfov, după ce mai mulți polițiști au efectuat o razie pentru prevenirea poluării provocate de persoanele care ard cabluri pentru a extrage sârmele de cupru din interior.

La momentul respectiv, autoritățile au folosit drone și un elicopter, fapt care i-a determinat pe unii oameni să creadă că în tufișurile din zonă se ascunde o persoană evadată din penitenciar.

Vestea s-a transmis de la o persoană la alta, iar localnicii au ajuns la concluzia că polițiștii căutau trei evadați de la Penitenciarul Jilava.

Localnicii s-au înarmat cu furci, lopeți și bâte

Mai mult decât atât, apariția pe străzi a unui bărbat cu mințile pierdute, externat recent dintr-un spital specializat în tratatarea bolilor psihice, a generat o nouă poveste de groază. Astfel, oamenii au fost convinși că omul respectiv este, de fapt, un psihopat însetat de sânge care „lucrează” cu cele trei persoane evadate.

Oamenii sunt ferm convinși că bărbatul bolnav bate la porți, pentru a cerși de mâncare, cu scopul de a-i ademeni, pentru a putea fi atacați și jefuiți de către complicii săi pușcăriași. În plus, localnicii vorbesc despre faptul că bolnavul ar fi omorât cu mâna lui un om în vârstă, dintr-un alt sat, iar deținuții evadați ar fi violat și mai apoi ucis o tânără în vârstă de 19 ani, din comuna Vărăști.

Fără a verifica dacă informațiile sunt adevărate, oamenii au stat în case de teama posibililor criminali și au pregătit furci, lopeți și bâte, pe care le țin la îndemână, în caz de orice.

Declarația unui sătean

La toți ne este frică. Oamenii și-au pregătit ce le trebuie în caz de nevoie. Mulți nici nu mai ieșim la muncă, am rămas acasă, să ne apărăm familiile”, spune unul dintre locuitorii din Dobreni, citat de Gândul.ro.

Localnicii susțin că au auzit de la o persoană de încredere, care lucrează la magazinul de textile, care a aflat, la rândul ei, de la o altă persoană bine informată dintr-o sursă foarte sigură, că atât „psihopatul”, cât și prietenii lui „condamnați la închisoare pe viață” și evadați de la „pârnaia Jilava”, operează în trei localități învecinate. Este vorba despre satul Dobreni, satul Câmpurelu și comuna Vărăști.

Autoritățile susțin că presupunerile oamenilor din Dobreni, Câmpurelu și Vărăști sunt simple fabulații pe care au ajuns să le creadă după ce mai mulți săteni au văzut o acțiune pentru prevenirea poluării prin incendierea deșeurilor din cauciuc, în timpul căreia s-au folosit drone și un elicopter.

Te-ar putea interesa și:

Cookies