Pandemia nu oprește muzica, începe Summer Well, primul mare festival din București, after Covid-19. Exclusiv/John Varbiu: “Ne-au lipsit foarte mult concertele”

09 aug. 2021
252 Afișari
Pandemia nu oprește muzica, începe Summer Well, primul mare festival din București, after Covid-19. Exclusiv/John Varbiu: “Ne-au lipsit foarte mult concertele”
Pandemia nu oprește muzica, începe Summer Well, primul mare festival din București, after Covid-19. Exclusiv/John Varbiu: “Ne-au lipsit foarte mult concertele”

Noi artiști și reguli de acces Summer Well 2021: The Limited Edition. După ce Covid-19 ne-a obligat la interiorizare, a venit și ziua eliberării. Pe 12 august începe Summer Well la București, Domeniul Știrbey. Vă așteaptă patru zile de concerte, proiecte de artă, experiențe gourmet și multă muzică bună plus Voie bună că avem Voie. Despre toate, interviu exclusiv cu John Varbiu, fondator Summer Well.

Pentru că experiențele din acest an vor fi Unlimited, organizatorii Summer Well au anunțat nume noi în line-up-ul deja existent: Rejjie SnowPrincess Nokia, Gus Gus HVOB live (clubset)Hercules and Love Affair (DJ Set) Moonlight BreakfastValeria Stoica, ZimbruA-C LeonteBrujaAndreea Veder (DJ set)Disco Sigaretta, IAN și Show’Nuff.

john varbiu
Interviu Exclusiv cu John Varbiu, organizator si fondator Summer Well. Foto credit John Varbiu.

Mergem la concerte veseli, vaccinați si parfumați

Experiențele artistice vor fi completate de revenirea Museum of the Moon (care se alătură festivalului cu o zonă nouăcare până acum nu a mai fost deschisă publicului) și de două noi instalații Tina Fung. Telefoanele mobile sunt binevenite la festival, mai ales că viralizarea momentelor memorabile din această ediție Unlimited va fi asigurată de Tik Tok România. Biletele achiziționate la ediția aniversară din 2020 sunt valabile la festivalul din această vară.

Festival lângă București
Incepe Summer Well pe 12 august, 2021. Foto credit Summer Well.

John Varbiu este fondatorul si organizatorul festivalului. In anul 2019, Summer Well a avut circa 52.000 de participanți în trei zile, iar în 2020 nu s-a mai ținut din cauza Pandemiei.

Pandemia doar a amânat Muzica la Summer Well

B365: Este pentru prima dată în istorie când la “Summer Well” accesul la festival este condiționat de test, certificat vaccinare etc . Participanții trebuie să aducă documente justificative pentru accesul la festival?

John Varbiu, organizator: “Accesul, conform reglementărilor legale în vigoare din acest moment, se va face fie pe baza certificatului verde, fie pe baza rezultatului unui test antigen sau PCR, realizat în cadrul unui centru medical autorizat. Documentele enumerate anterior trebuie însoțite de prezentarea unui act de identitate valabil”.

summer well
Incepe „Summer Well” pe 12 august, 2021. Foto credit Summer Well.
 Vă asteaptă băi de mulțime cu vaccinați ca voi la Summer Well

B365: Practic, Pandemia doar a amânat muzică, dar n-o poate opri. Chiar, Pandemia sau orice alt rău general poate opri Muzica? Nu e o întrebare poetică. Cred că oamenii se pot regenera, viața merge înainte. Acum că suntem mai relaxați și mai vaccinați vă așteptați să vină multă lume să celebreze din nou întâlnirea, comuniunea, ieșirea din casă?

John Varbiu, organizator: “Da, ne așteptăm să vină, cu mici excepții, toți oamenii pe care îi așteptam și la ediția aniversară din 2020. Cel puțin la nivel declarativ, o să vină publicul amator de evenimente de tipul ăsta”. 

summer well
Incepe „Summer Well” pe 12 august, 2021. Foto credit Summer Well.

B365: Cât de mult v-au lipsit concertele în ultimul timp? Concertele mari, adevărate, mulțimile vesele?

John Varbiu, organizator: “Extrem de mult. Noi suntem pasionați de muzică live, independent de profesia noastră. Ne hrănim cu energia acestui timp de interacțiune. Concerte pe stadioane pline sau în cluburi intime în care încap 2-300 de persoane, toate au lăsat în ultimul an goluri pe care nicio experiență online nu a reușit să le umple cu adevărat“.

B365: Cum și cât a crescut acest festival de la prima ediție și până astăzi? Știu că a rămas singurul mare festival de muzică din București.

John Varbiu, organizator: “Ne place să credem că Summer Well a crescut organic, lucru care nu e o întâmplare, ci un plan la care muncim în fiecare an”.

summer well
“Ne place să credem că Summer Well a crescut organic, lucru care nu e o întâmplare, ci un plan la care muncim în fiecare an”. Foto credit Summer Well.

Ne place să credem că Summer Well a crescut organic, lucru care nu e o întâmplare, ci un plan la care muncim în fiecare an”. Foto credit Summer Well.[/caption]

La Festival vin cei cu interese comune legate de cultura urbană”

B365: Cine sunt cei care vin la Summer Well? Ce caută și ce găsesc?

John Varbiu, organizator: “Cred că Summer Well reușește să adune împreună un public divers în ceea ce privește vârsta sau ocupația, dar cu interese comune legate de cultura urbană, fie că e vorba de muzică, artă în diverse forme sau pur și simplu nevoia de a petrece timpul în compania unor “like-minded people”. Cred că majoritatea revin pentru că găsesc ceea ce caută și mai mult decât atât: pe lângă un line-up muzical foarte atent curatoriat, festivalul propune la fiecare ediție proiecte speciale realizate de artiști locali și internaționali care sunt dezvoltate exclusiv pentru Summer Well, ceea ce însemna că nu pot fi văzute cu altă ocazie”.

Muzica și obiceiurile de ascultare s-au schimbat foarte mult în ultimii ani”

B365: Ce fel de muzică conține? Înțeleg că este un mix de indie-alternative-rock?

John Varbiu, organizator: “Asta a fost rețeta primelor ediții. Dar relația publicului (în general) cu muzica și obiceiurile de ascultare s-au schimbat foarte mult în ultimii ani. Granițele dintre genurile muzicale au început să dispară, datorită în primul rând modului în care funcționează algoritmii serviciilor de streaming. Atenția este de scurtă durata, nu mai există o relație exclusivă cu anumiți artiști, a crescut interesul pentru act-uri care nu cântă în altă limba decât engleză, etc. Toate schimbările astea sunt reflectate și de structura și selecția artiștilor pe care îi aducem la Summer Well”.

summer well
“Muzica și obiceiurile de ascultare s-au schimbat foarte mult în ultimii ani”, foto credit Summer Well.
Orchestra Simfonică din Bucuresti va reorchestra piesele din concerte la Night Picnic

B365: Ce legătură există între “Golan” și celelalte trupe care vor performa și Orchestra Simfonică din București? Ce va conține partitura Orchestrei?

John Varbiu, organizator: “Orchestra Simfonică București va prezenta în cadrul Night Picnic-ului (15 august) un format pe care l-am dezvoltat acum câțiva ani, și care presupune ca cele mai cunoscute piese aparținând artiștilor din line-up-ul ediției respective sunt reorchestrate în manieră simfonică și prezentate publicului. Este un format care a funcționat extraordinar încă de la prima prezentare, în anul 2017, Night Picnic-ul transformându-se, în termeni de interes și nivel de participare, într-o zi similară cu zilele principale de festival”.

night picnic
Foto credit Summer Well, va răsări Luna si pe strada noastră.

Tot ce trebuie să stiți despre accesul la Festival

Pentru un acces mai facil la festival poți preschimba abonamentele direct cu brățară de acces în orice Orange Shop, de marti până vineri (10.08.2021 – 13.08.2021), între orele 12:00 – 19:30.

În acest moment, accesul la festival se face cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Accesul în festival se face exclusiv pe baza de:

  • Certificat EU Green – persoane vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se afla în perioada cuprinsa între a 15-a și a 180-a zi ulterioara confirmarii cu SARS-COV-2.

  • Test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore

  • Test antigen negativ nu mai vechi de 24 de ore

Aceste documente trebuie prezentate în fiecare zi la intrarea în spațiul festivalului, însoțite de un act de identitate și pot fi prezentate în format digital.

Pretul unui abonament este de 275 lei + taxe și poate fi achiziționat de pe www.summerwell.ro. Există și varianta biletelor de o zila pretul de 75 lei + taxe. Toate biletele deja achiziționate rămân valabile pentru ediția de anul acesta.

Tineri la festival
Test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Foto credit Summer Well. Test antigen negativ nu mai vechi de 24 de ore.

Summer Well, vacanță de vară cu multă muzică

Mai mult decât un festival de muzică, Summer Well este o mini vacanță ce va avea loc în perioada 12 – 15 august 2021, într-o locație unica, Domeniul Știrbey din Buftea. Summer Well 2021 va include, pe lângă o scenă secundară, instalații de artă, expozitii, street food și multe alte noutăți pregătite special pentru The Limited Edition.

Cookies