Până și Primăvara se joacă dubios cu nervii noștri! Tocmai a venit alt cod galben de vânt intens și ninsori în toată țara. ANM anunță prognoza și pentru București

23 mart. 2021
987 Afișari
Până și Primăvara se joacă dubios cu nervii noștri! Tocmai a venit alt cod galben de vânt intens și ninsori în toată țara. ANM anunță prognoza și pentru București

Noi ne-am imaginat așa: se făcea că Primăvara era, conform planului, în drum spre noi, doar că i s-a înfipt tocul unei botine într-un... ceva, a căzut, și-a rupt rochițica ei primăvăratică, iar acum jelește nervoasă la marginea drumului. Timp în care Iarna se uită ba la ea, ba la noi și râde de toată lumea. Cum bine știți, când Iarna se distrează copios de pe margine, în mijloc poate să ningă. Adică exact ce ne paște pe noi... Iar! Marți dimineață au fost emise două atenționări meteorologice de vreme rea, cu precipitații mixte, vânt și vreme deosebit de rece, dar și un cod galben de vânt intens. Anunțul a fost făcut de ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) spune că informarea meterologică intră în vigoare de marți, ora 12:00 și expiră în data de 25 martie, ora 10:00. Vor exista precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Vremea nu ne lasă-n pace: Cod galben de vânt intens și ninsori în toată țara

Astfel, în intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Codul galben de intensificări ale vântului vizează Moldova și nord-estul Munteniei, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00.

Astfel, în Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

După ce această avertizare cod galben va expira, va fi în vigoare o nouă informare meteo de vreme rea, până miercuri la ora 21:00.

Se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscol în zona înaltă, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali.

În aceste zone va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

ANM anunță prognoza și pentru București

În intervalul 23 martie, ora 12:00 și 25 martie, ora 10:00, vremea în București va fi închisă și vor fi perioade în care se vor semnala precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare, în special în noaptea de marți spre miercuri (23/24 martie) și în după-amiaza zilei de miercuri (24 martie). Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, până în jurul a 40 km/h.

Vremea va deveni deosebit de rece. Marți (23 martie) maxima termică se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar miercuri (24 martie) va fi de 5…6 grade. Temperaturile minime se vor situa între -4 și -1 grad.

Cookies