Până să se întoarcă păsările călătoare, revin căpușele în București. În Sectorul 4 începe dezinsecția

30 mart. 2022
159 Afișari
Până să se întoarcă păsările călătoare, revin căpușele în București. În Sectorul 4 începe dezinsecția
Până să se întoarcă păsările călătoare, revin căpușele în București. În Sectorul 4 începe dezinsecția | Sursă Foto: Facebook- Daniel Băluță

Daniel Băluță, primar în Sectorul 4, a anunțat astăzi, 30 martie 2022, că va începe dezinsecția împotriva căpușelor în aria sectorului.

În Sectorul 4 începe dezinsecția

Daniel Băluță a anunțat că va începe dezinsecția în aria Sectorului 4 deoarece, odată cu venirea căldurii încep să apară și insectele dăunătoare. Administrația publică va interveni cu tratamente împotriva acestora, din timp, pentru a se asigura că nu vor exista probleme. Astfel că, aceste tratamente se vor aplica în toate spațiile verzi din aria sectorului.

În perioada aprilie-mai, Compania Municipală Eco Igienizare București urmează să efectueze intervenții cu astfel de tratamente în:

  • Parcurile din Sectorul 4,
  • Grădinile de bloc,
  • Pe bulevardele, străzile și aleile sectorului,
  • În alte zone unde există spații verzi.

Pesticidele ce vor fi folosite pentru dezinsecție nu reprezintă un pericol pentru oameni. Acestea nu degază mirosuri sau vapori toxici. Cu toate astea, primarul Sectorului 4 le transmite cetățenilor ca dacă se întâlnesc cu angajați ai companiei, ce se află în timpul lucrului, să evite pe cât posibil zonele respective.

Saci de deșeuri medicale lăsate la colt de bloc în S4

Primăria Sectorului 4 anunța marți, 29 martie 22, că mai mulți saci de gunoi, plini cu deșeuri medicale au fost descoperiți la colțul unui bloc ce se afla pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu. Cetățenii au făcut mai multe sesizări referitoare la sacii abandonați pe marginea drumului. În urma acestora deșeurile medicale au fost ridicate de la locul cu pricina și transportate către un centru specializat în distrugerea controlată a acestora.

Direcția Generală de Poliție Locală a Sectorului 4 a efectuat un control asupra unei farmacii aflată în apropiere locului unde au fost găsite deșeurile medicale. Unitatea face parte dintr-un lanț foarte important de farmacii. S-a constata că materialele reziduale proveneau de la această unitate. Ca urmare a acestor verificări unitatea a primit două amenzi în valoare de 3.000 de lei.

Cookies