ÎN BUCUREȘTI

Pană majoră de curent în București. Zona Diham e în beznă

E pană majoră de curent electric în București, în zona Diham cel puțin, acolo unde mai mult de blocuri sunt în beznă.

Locuitori din zona Diham ne scriu că, în acest moment, cartierul este fără energie electrică. Pana de curent s-a produs în jurul orei 23:45.

Pană de curent în Bucurețti, zona Diham. Foto: Iulian Pană
Pană de curent în Bucurețti, zona Diham. Foto: Iulian Pană

Pană majoră de curent în București, după o zi cu probleme în S2

Pana de curent din această seară din București intervine după ce, de-a lungul zilei, mai mulți bucureșteni din Sectorul 2, zona Barbu Văcărescu, ne-au scris că furnizarea energiei electrice este fluctuantă. „Curentul electric  se oprește, practic, din jumătate în jumătate de oră”, ne-a scris un bucureștean.

Până în acest moment, nu se știe cauza avariei care a provocat această pană majoră de curent.

ANRE: Companiile de electricitate vor plăti despăgubri consumatorilor pentru întreruperile neprogramate de energie electrică

Zilele trecute, ANRE a decis: Companiile de furnizare a energiei electrice vor trebui să dea despăgubiri și pentru depășirea numărului maxim de întreruperi scurte, între 3 secunde și 3 minute, ale serviciilor oferite. De asemenea, clienții își vor putea monta, pe propria cheltuială, analizoare de calitate a curentului electric primit. Sunt prevederi ale unui ordin aprobat ANRE marți, 15 iunie 2021. 

Ordinul mai prevede că oamenii care sună la furnizori pentru a semnala probleme trebuiepreluați de un operator telefonic uman în cel mult 20 de minute. Amenzile pentru nerespectarea acestui interval pot ajunge la 200.000 de lei.

Obligațiile distribuitorilor de energie electrică

Noul ordin ANRE include în categoria întreruperilor de curent electric care se monitorizează și întreruperile scurte, între 3 secunde și 3 minute

Operatorii de distribuție sunt obligați să acorde compensații la depășirea numărului maxim de întreruperi stabilit prin standard. Iată cum:

  • întreruperi de înaltă tensiune: 300 RON la peste 10 întreruperi pe an,
  • întreruperi medie tensiune: 10 RON la peste 10 întreruperi pe săptămână,
  • întreruperi joasă tensiune: 5 RON la  peste 10 întreruperi pe săptămâna.

Decizia ANRE obligă, practic, operatorul să ia  măsuri rapide și eficiente pentru rezolvarea preoblemelor, consideră  ANRE.

Știre în curs de actualizare


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button