Până la ce oră avem voie afară de Revelion? Scenariul zilei e cu relaxare: până la ora 02:00

06 dec. 2021
880 Afișari
Până la ce oră avem voie afară de Revelion? Scenariul zilei e cu relaxare: până la ora 02:00
Până la ce oră avem voie afară de Revelion? Scenariul zilei e cu relaxare: până la ora 02:00

Din deciziile și informațiile oficiale de până acum, Revelionul 2022 se termină, practic, cu vreo 3 ore înainte să înceapă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență ne-a anunțat, pe la mijlocul lunii noiembrie, că petrecerile de Anul Nou trebuie să se termine până la ora 21:00. Dar azi se anunță posibile schimbări care să răspundă mai prietenos la întrebarea "Totuși, noi până la ce oră avem voie afară de Revelion?".

În luna cu listele pentru Moș Crăciun avem, deocamdată, o listă cu restricții antipatice (ca toate restricțiile) pentru Crăciun și Revelion. Mai exact, pentru eventualele petreceri (petrecerile au devenit clar „eventuale” de când cu pandemia). Surse guvernamentale au declarat, pentru Antena 3, că petrecerile de Crăciun și Revelion ar putea fi permise până la ora 02:00, și nu până la ora 21:00, cum spune hotărârea CNSU aflată în vigoare acum.

Restricții de Crăciun și Revelion. Ce a propus, până acum, CNSU

O modificare a regulilor și măsurilor restrictive impuse pentru sărbătorile de iarnă din acest an se discută, acum, la Guvern. Dar, până când discuțiile acestea vor ajunge la un deznodământ, iată ce anume ar urma să fie modificat. Adică ce măsuri a propus, pe 19 noiembrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență . Iată ce e în vigoare deocamdată:

  • Petrecerile de Crăciun și Revelion pot fi organizate doar până la ora 21:00. Așadar, pentru eventuale petreceri în stradă de Anul Nou, „La mulți ani!” se cântă repede, repede, pe la 20:59, după care toată lumea se teleportează acasă. Încă un lucru de la CNSU: petrecerile de Crăciun și Revelion sunt permise cu participarea a cel mult o mie de persoane și cu 4 metri pătrați alocați fiecărui petrecăreț;
  • Tot până la ora 21:00 sunt permise spectacolele, concertele și orice alte evenimente;
  • La petrecerile private, inclusiv la cele din stradă, acces au au doar persoanele cu certificat verde care au trecut prin boală sau sunt vaccinate. Nu, nu au acces persoanele testate, nici cele cu rezultat negativ la test.

Cum spuneam, acestea sunt măsurile restrictive propuse, pe 19 noiembrie, pentru Crăciun și Revelion, de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Propunerile CNSU se transformă în măsuri restrictive propriu-zise doar printr-o hotărâre de guvern care să le cuprindă și care să fie adoptată de către  Executiv.

Ce mai spune Raed Arafat despre restricțiile de Revelion

Întrebat acum trei zile despre măsurile care vor fi impuse, până la urmă, de sărbători, șeful Departamentului pentru Situații de urgență, Raed Arafat, a spus că totul „depinde de cum evoluăm”. A declarat că este prea devreme pentru a se pronunța și că o decizie finală va fi luată, probabil, undeva între 10 și 15 decembrie.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. ÎSperanţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal”, a declarat Arafat.

Probabil că ar fi inutil să spunem și care ar fi speranțele noastre.

Cookies