Până la cât pot rămâne deschise, de fapt, restaurantele din București care tocmai se redeschid? „Până la 23, nu până la 21, anunțul e greșit, scuze!”, zice prefectul

26 ian. 2021
48 afișări
Până la cât pot rămâne deschise, de fapt, restaurantele din București care tocmai se redeschid?
In casa lui Luchian miroase a mâncare italienească.

Prefectura Capitalei a anunțat marți că în decizia Comitetului Municipiului București pentru Situatii de Urgență din 22 ianuarie apare eronat că restaurantele pot fi deschise între orele 6.00 și 21.00, deși intervalul prevăzut de hotărârea de guvern este 6.00-23.00. Prefectul Traian Berbeceanu își cere scuze pentru această eroare.

Vineri Comitetul pentru Situatii de Urgență București a decis redeschiderea restaurantelor, a cafenelelor și a sălilor de jocuri de noroc din București, începând de luni.

Prefectura Capitalei a transmis, marți, printr-un comunicat de presă, că în decizie „s-a constatat o eroare materială”, astfel că restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23.00, și nu până la 21.00, așa cum scrie în hotărâre.

„În cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență, s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor”, a transmis Prefectura Capitalei, marți, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, decizia a fost luată în condițiile în care în intervalul 20-22 ianuarie incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 din București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori.

Restaurantele redeschise se închid la ora 23 (cu scuze de la Prefectură)

„În cadrul dezbaterilor, membrii Comitetului și-au exprimat punctele de vedere cu privire la oportunitatea adoptării măsurilor prevăzute în Anexa nr.3, astfel cum au fost formulate de legiuitor. Nu au existat discuții referitoare la modificarea intervalului orar în care se vor aplica acestea măsuri, altfel decât au fost prevăzute în hotărârea de guvern incidentă.

Astfel, potrivit reglementărilor prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, a fost întocmită Erata la Hotărârea nr.2 din 22.01.2021 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care va fi adusă la cunoștința publicului.

Prefectul municipiului București, domnul Traian Berbeceanu, își prezintă public scuzele pentru eroarea susmenționată”, adaugă Prefectura.

Cookies