ESENTIAL

Până la autostrada suspendată, Oprescu a dat-o în bară cu un drum de 845 de metri

În luna noiembrie a anului trecut, primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat stadiul lucrărilor la Strapungerea Bulevardului 1 Mai (fost Compozitorilor) din sectorul 6 al Capitalei. Edilul promitea atunci că până la sfârşitul anului proiectul va fi terminat.

Deşi termenul iniţial de finalizare era prevăzut pentru martie 2011, până la sfârşitul anului, locuitorii din Drumul Taberei vor avea o stradă nouă, cu două benzi pe sens. Speram ca această stradă să uşureze ieşirea din acest cartier, până la construirea metroului. Este vorba despre o alternativa de circulaţie la ceea ce înseamnă accesul înspre şi dinspre cartierul Drumul Taberei – de la Compozitorilor până la Razoare”, spunea atunci primarul general, conform blogului propriu.

La faţa locului situaţia stă exact invers. Nu numai termenul anunţat de Sorin Oprescu a fost depăşit ci şi cel stabilit de constructori. Cu toate că pe panoul de la faţa locului este trecută ca dată de finalizare a lucrării 1 martie 2011 şi la două săptămâni de la acest termen zona este în continuare un şantier. Părăsit ce-i drept, pentru că în afară de un utilaj nu este nici urmă de constructor.

Au fost îngheţurile. Mai e ceva de lucrat în partea dinspre Drumul Sării”, explică pentru B365.ro Ion Dedu, şeful Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei motivul pentru care lucrarea înca nu este finalizată. “Săptămâna aceasta voi realiza un comandament cu constructorii să vedem ce se întampla acolo”, a adăugat acesta.

Cu toate că din sistemul de iluminat public sunt doar stâlpii, marcajele nu există, iar trotuarele nu sunt încă gata, artera se pare că a fost inaugurată de la sine de locuitorii din Drumul Taberei. Într-o oră, într-o zi de week-end, strada este tranzitată de câteva zeci de maşini, care mai fac din când în când slalom între materialele de construcţii.

În 26 noiembrie, Sorin Oprescu spunea că străpungerea va avea 845 de metri, din care 550 vor avea două benzi pe fiecare sens, restul fiind un sistem de sensuri unice, care vor ajuta la defluirea şi afluirea autoturismelor venite din Drumul Taberei. Valoarea acestei investiţii este de 7.313.000 lei, suma în care sunt cuprinse şi lucrările de proiectare şi execuţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button