ȘTIRI

Până la 31 decembrie, bucureștenii au scăpat de creșterea prețului la gigacalorie

Primaria Municipiului Bucuresti acorda si anul acesta subventia pentru plata energiei termice catre RADET.
Subventia reprezinta diferenta dintre costul de productie a gigacaloriei – 328 de lei- si pretul care ajunge la bucuresteni – 169,88 lei.

Astfel, pentru plata subventiei pentru energia termica, Primaria Capitalei are prevazuta in buget, pentru anul 2012, suma de 590 de milioane de lei.
Intrucat  Primaria Capitalei este interesata ca anumite categorii sociale sa poata beneficia in mod echitabil de aceasta subventie, in ultima perioada au existat o serie de variante de optimizare, printre care si   acordarea subventiei, direct catre populatie, in functie de venituri.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, in Comisia de industrii din Camera Deputatilor, ca a cerut ANAF-ului o lista cu veniturile bucurestenilor astfel incat cei care au venituri de peste 2.000-2.500 de lei pe cap de familie sa plateasca 328 de lei gigacaloria. Cu o lună înainte, Primarul declara că măsura eliminării subvenţiei nu va fi aplicată anul acesta. 

„Nu mai pot sa fac fata cu subventia, nu mai pot, nu mai am cum sa subventionez si sunt multi amarati care nu au bani. Am cerut de patru ani o listă cu veniturile de la ANAF şi dacă venitul este mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie să pot să-i pun să platească 328 de lei, cât e acum gigacaloria la Bucureşti. De ce? Ca să pot să măresc paleta ălora care nu au bani. Nu e politic, e grija faţă de oameni. De ce sa plateasca dl Basescu subventionat, Oprescu, presedintele Camerei? Nu, sa plateasca (toata gigacaloria – n.red.), pentru ca pot sa o faca. In schimb, deblochez o serie intreaga de bani din subventie pentru mai multi oameni care au nevoie”, a declarat Oprescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button