Până la 27 de aditivi alimentari într-un singur hot-dog. InfoCons sfătuiește consumatorii să citească etichetele și să se informeze înainte de a cumpăra

21 ian. 2022
128 Afișari
Până la 27 de aditivi alimentari într-un singur hot-dog. InfoCons sfătuiește consumatorii să citească etichetele și să se informeze înainte de a cumpăra
Până la 27 de aditivi alimentari într-un singur hot-dog. InfoCons sfătuiește consumatorii să citească etichetele si să se informeze înainte de a cumpăra | Sursă foto: Unplash

Atunci când suntem pe graba, la muncă sau când mergem la o plimbare și nu putem lua cu noi mâncare gătită, mulți dintre noi recurgem la soluții mai convenabile pentru a ne potoli foame. O astfel ce alternativă accesibilă este hot-dog-ul. Cu toate că este convenabil, acesta este extrem de nesănătos.

Produsele de tip hot-dog pline de aditivi, sare și zahăr

InfoCons a realizat un studiu asupra produselor de tip hot-dog. Cu toate ca acesta conține doar patru ingrediente: pâine, crenvurști, ketchup și muștar, acesta nu este o alternativa sănătoasă. Pentru realizarea acestui studiu au fost examinate etichetele produselor ce sunt folosite la prepararea unui hot-dog. S-a făcut astfel o centralizare a numărului de aditivi, a cantității de zaharuri și de sare.

Consumatorii sunt sfătuiți ca înainte de a cumpăra și consuma acest tip de produs, să citească cu atenție eticheta. Studiul realizat de InfoCons are scopul de a aduce la cunoștință consumatorilor care sunt riscurile consumului unui hot-dog.

Ce a constata InfoCons în urma studiului realizat

Conform datelor ce au fost analizate de InfoCons în produsele de tip hot-dog se pot găsi până la 27 de aditivi alimentari.

Fiecare ingredient dintr-un hot-dog a fost analizat separat și s-a stabilit numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zaharuri și cea de sare din compoziție.

Numărul de aditivi alimentari:

În muștar: se pot găsi până la 6 aditivi alimentari
În ketchup: se pot găsi până la 6 aditivi alimentari
În pâine: se pot găsi până la 4 aditivi alimentari
În crenvurști: se pot găsi până la 11 aditivi alimentari

Cantitatea de zaharuri:

În muștar: cantitatea de zaharuri poate ajunge până la 16,33g
În ketchup: cantitatea de zaharuri poate ajunge până la 8g
În pâine: cantitatea de zaharuri poate ajunge până la 7g
În crenvurști: cantitatea de zaharuri poate ajunge până la 1,2g

Astfel cantitatea totală de zaharuri ce se regăsește într-un hot-dog poate ajunge până la 32,53 g.

Cantitatea de sare:

În muștar: cantitatea de sare poate ajunge până la 6,5 g.
În ketchup: cantitatea de sare poate ajunge până la 3,1g.
În pâine: cantitatea de sare poate ajunge până la 2,3g.
În crenvurști: cantitatea de sare poate ajunge până la 3g.

Un singur hot-dog depășește cantitate de sare recomandată pentru consumul zilnic cu până la 200%. Astfel cantitatea totală de sare ce se regăsește într-un hot-dog poate ajunge până la 14,9 g.

Organizația Mondială a Sănătății a estimat că 2,5 milioane de decese ar putea fi evitate dacă nivelul consumului de sare ar fi redus la cantitatea recomandată de 5 grame pe zi.

Cookies