Până când pot fi plătite taxele pentru locul de parcare de reședință. PS5 anunță care sunt bucureștenii ce vor avea contractele reziliate

16 ian. 2023
1773 Afișari
Până când pot fi plătite taxele pentru locul de parcare de reședință. PS5 anunță care sunt bucureștenii ce vor avea contractele reziliate
Până când pot fi plătite taxele pentru locul de parcare de reședință. PS5 anunță care sunt bucureștenii ce vor avea contractele reziliate | Sursă foto: Facebook-Comunicare Primăria Sector 5

Primăria Sectorului 5 a anunțat până când pot bucureștenii să achite taxele pentru locul de parcare de reședință. Cetățenii care nu și-au achitat impozitele pe anul 2022 vor avea contractele reziliate.

Până când pot fi plătite taxele pentru locul de parcare de reședință

Primăria Sectorului 5 a informat că persoanele ce au restanțe la bugetul local pentru anul 2022 vor avea contractele de închiriere reziliate anul acesta. Cei care și-au plătit impozitele vor beneficia de prelungirea automată a contractului pentru locul de parcare.

Astfel că, aceștia din urmă au posibilitatea de a achita contravaloarea contractului de închiriere până la data de 31 martie 2023.

În prezent, în Sectorul 5 al Capitalei sunt trasate aproximativ 21.000 de locuri de parcare de reședință. Primăria Sectorului 5, prin Serviciul Parcaje Auto de Reședință, continuă să înființeze noi locuri de parcare de reședință.

Anul acesta vom crea peste 3.000 de noi locuri de parcare, în consultare cu asociațiile de proprietari, a precizat city managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă.

Începând de luni, 16 ianuarie 2023, Serviciul Parcaje Auto de Reședință și-a reluat activitatea. Astfel, cei interesați să depună cereri pentru închirierea unui loc de parcare o pot face, începând de azi, pe platforma parcari.sector5.ro.

Serviciul Parcaje Auto de Reședință din S5 și-a schimbat contul

Bucureștenii ce locuiesc în Sectorul 5 pot achita contravaloarea contractului de închiriere pentru un loc de parcare utilizând una dintre următoarele metode:

  • Serviciul Parcaje Auto de Reședință – plată în cont,
  • Ghișeul.ro – online,
  • Stațiile de plată Selfpay, Qiwi, UN-DOI (disponibile în magazinele mari) – numerar și card bancar,
  • C.E.C Bank și Poșta Română – numerar,
  • Aplicația Westaco – în benzinăriile OMV și Petrom,
  • MobilPay Wallet – aplicației mobile.

Pe lângă modalitățile enumerate anterior, bucureștenii pot achita taxa aferentă închirierii locului de parcare de reședință și la sediile Direcției de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5. Aici, plata poate fi efectuată doar prin intermediul cardului bancar.

De asemenea, PS5 a transmis că Serviciul Parcaje Auto de Reședință al Sectorului 5 și-a modificat contul în care se pot efectua plățile. Administrația publică a Sectorului 5 a transmis care sunt datele privind acest nou cont:

  • Beneficiar: Direcția de Taxe și Impozite Locale a Sectorului 5 (DITL sector 5)
  • Cont IBAN deschis la Trezoreria Sectorului 5: RO95TREZ70521360206XXXXX;
  • CUI beneficiar: 38320436;
  • Denumirea operațiunii: taxă ULP – parcaje de reședință.
Cookies