ARHIVA B365

Palmer: Susţin interzicerea folosirii tehnologiei pe bază de cianuri în mineritul cu aur şi argint

Afirmaţia a fost făcută de ministrul Mediului în contextul în care jurnaliştii prezenţi, miercuri, la Guvern, au întrebat-o dacă a emis un punct de vedere aşa cum i-a fost solicitat de către Parlament, potrivit Mediafax.

Poziţia mea am exprimat-o, am dat punctul meu de vedere către Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul. Poziţia Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor este că susţine acel amendament de interzicere a folosirii tehnologiei pe bază de cianurare în mineritul cu aur şi argint, dar la nivel de Guvern discutăm toate aceste puncte de vedere şi se va adopta o poziţie care în clipa de faţă este în lucru„, a spus Cristina Paşca Palmer.

O propunere legislativă pentru modificarea Legii minelor nr.85 din 23 martie 2003 privind interzicerea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri semnată de deputatul independent Remus Cernea şi susţinută de mai mulţi aleşi de la toate partidele se află pe masa Parlamentului din noiembrie 2013, fiind respinsă de Senat în luna decembrie a aceluiaşi an. Propiectul este blocat din acel moment la nivelul comisiilor din Camera Deputaţilor, for decizional.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button