ȘTIRI

Palatul Voievodal Curtea Veche, din Centrul Vechi, ÎNCHIS pentru consolidare

Palatul Voievodal Curtea Veche se va închide, de miercuri, 18 noiembrie, în vederea realizării unor lucrări de consolidare.

Biroul Istorie Bucureșteană și Secția de Patrimoniu a muzeului au propus închiderea pentru public a palatului, pentru a nu expune vizitatorii la posibile accidente, după cum se arată într-un referat înaintat Primăriei Capitalei.

Palatul Voievodal Curtea Veche urmează să fie restaurat cu 10 milioane de euro (46,3 milioane de lei), după ce, în luna mai, Consiliul General al Municipiului București a votat un proiect de hotărâre în acest sens. Puteți vedea AICI cum va arăta palatul după consolidare.

„Proiectul are ca scop, în afara protejării, restaurării și consolidării, și funcționalizarea și punerea în valoare a vestigiilor. Proiectul recomandă o serie de intervenții absolut necesare asupra vestigiilor, unele directe, cu rol de asigurare a integrității și stabilității structurii, altele indirecte, cu rol de a înlătura factorii care pun în pericol starea monumentului. Lucrarile care se vor întreprinde la acest obiectiv sunt structurate în trei obiecte: Muzeul Palatul Voievodal „Curtea Veche”, amenajari exterioare si branșamente”, se arată în proiectul de hotărâre.

Durata de realizare a investiției este de 32 de luni. Deocamdată, este în desfășurare realizarea proiectului tehnic (cu detaliile de execuție), fază care are ca termen data de 24 februarie 2016.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button