Palatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei, la un an de la izbucnirea războiului

24 feb. 2023
71 afișări
Palatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei, la un an de la izbucnirea războiului
Palatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei, la un an de la izbucnirea războiului / Sursa foto: Biblioteca Gov.ro

La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, România își arată în continuare solidaritatea față de țara care este victima agresiunii militare ruse. În semn de solidaritate, Palatul Victoria va fi iluminat, vineri seară, în culorile drapelului ucrainean.

Palatul Victoria va fi iluminat în semn de solidaritate față de Ucraina

Vineri, pe 24 februarie 2023, se marchează un an de când a izbucnit războiul dintre Rusia și Ucraina. România a rămas solidară față de țara care peste noapte a devenit victima agresiunilor militare rusești. La împlinirea unui an de la invazia Rusiei, Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a declarat, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul Guvernului României, că țara noastră va rămâne alături de Ucraina precum în primele zile, și că va fi alături de țara afectată pe parcursul reconstrucției acesteia.

România rămâne solidară cu poporul ucrainean, așa cum a demonstrat din primele zile ale conflictului, prin sprijinul umanitar oferit refugiaților și susținerea acordată la nivel politic, diplomatic și economic pentru efortul de reconstrucție.  Ceea ce am făcut până acum – dezvoltarea conectivității cu Ucraina prin intermediul coridoarelor de transport ce traversează România, proiectele de infrastructură de la granița româno-ucraineană pentru a facilita racordarea economiei ucrainene la Piața Unică Europeană, dezvoltarea infrastructurii portului Galați și creșterea capacității de tranzit pe Canalul Sulina – poziționează România drept contribuitor decisiv la reconstrucția economiei ucrainene.

Premierul a mai afirmat că nimic nu poate justifica pierderile atât umane, cât și materiale precum distrugerile de proporții care au afectat viața ucrainenilor care au fost nevoiți să fugă din cauza războiului, și că vinovații ar trebui să fie trași la răspundere.

De asemenea, el a mai spus că acest război a mai pus în pericol nu doar integritatea teritorială a unui stat suveran, dar și pacea întregii planete. Potrivit declaraților premierului, România va continua să susțină obiectivul de pace și libertate al Ucrainei.

Astfel, în semn de solidaritate, Palatul Victoria din București va fi luminat diseară în culorile drapelului ucrainean.

Cookies