Palatul Șuțu din București va găzdui o expoziție fotografică realizată de oameni fără adăpost. Vizitatorii sunt așteptați începând cu data de 6 februarie

01 feb. 2023
391 Afișari
Palatul Șuțu din București va găzdui o expoziție fotografică realizată de oameni fără adăpost. Vizitatorii sunt așteptați începând cu data de 6 februarie
Palatul Șuțu din București va găzdui o expoziție fotografică realizată de oameni fără adăpost. Vizitatorii sunt așteptați începând cu data de 6 februarie Sursa foto: Wikipedia

Luni, 6 februarie 2023, va avea loc la Muzeul Municipiului București, Palatul Șuțu, cel de-al doilea vernisaj al expoziției de fotografii realizate de persoanele fără adăpost, care sunt clienți ai Asociației CARUSEL. Expoziția, intitulată „În deciziile care ne privesc, avem nevoie să fim auziți!”, prezintă greutățile cu care se confruntă oamenii străzii.

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) și Asociația CARUSEL vor organiza în data de 6 februarie al doilea vernisaj al expoziției „În deciziile care ne privesc, avem nevoie să fim auziți!”, o expoziție de fotografii realizate de 7 persoane fără adăpost, clienți ai Asociației CARUSEL. Expoziția este găzduită de Palatul Șuțu.

Sursa foto: CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.

Palatul Șuțu va găzdui o expoziție fotografică realizată de oameni fără adăpost din București

Potrivit organizatorilor, aceasta expoziție are ca scop prezentarea realităților dure și dificile cu care se confruntă în viața de zi cu zi persoanele fără adăpost, fiind un prilej ideal ca aceștia să prezinte prin fotografie momente mai puțin cunoscute opiniei publice. Cei șapte oameni ai străzii au surprins, spre exemplu, cum își găsesc adăpost, ce presupune obținerea unui act de identitate sau cum este viața pe stradă în general.

„Expoziția de la Muzeul Municipiului București este încă un prilej de a înțelege mai bine care sunt problemele persoanelor fără adăpost, de a-i sprijini și de a fi solidari cu contextul în care trăiesc.”, au explicat organizatorii pe pagina de Facebook a CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.

Sursa foto: CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.

La vernisaj vor fi prezenți și autorii fotografiilor expuse

Vernisajul va fi deschis de Dl. Adrian Majuru, Directorul Muzeului Municipiului București, iar de la eveniment nu vor lipsi autorii fotografiilor, dar și reprezentanții Asociației Carusel și ai CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.

„Alături de colegii de la Asociația CARUSEL desfășurăm demersuri de advocacy pentru ca autoritățile publice să găsească soluțiile potrivite pentru a ameliora contextul dur în care trăiesc persoanele fără adăpost.”, au mai transmis reprezentanții CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.

Sursa foto: CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.

Această expoziție face parte din proiectul “Vocea cetățenilor fără adăpost”, derulat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, în parteneriat cu Asociația CARUSEL și beneficiază de finanțare prin programul Active Citizens Fund – Romania – finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

CITEȘTE ȘI

Primăria Capitalei începe tratamentele de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Ce locații din București sunt vizate

Ce poți să faci în oraș de Valentine’s Day. Evenimente în București de Ziua Îndrăgostiților

Stimați călători STB, de tramvaie cu zoaie și ploaie pe linia 32 ați auzit? “Pur și simplu, curge jeg de la chedere și burdufuri”

Cookies