Palatul Parlamentului şi Ateneul Român, recreate din cărți de joc într-un mall din Capitală

de:
06 mai 2014
1 Afișari
Palatul Parlamentului şi Ateneul Român, recreate din cărți de joc într-un mall din Capitală

Ateneul Român, Palatul Parlamentului și Plaza Romania sunt cele trei cladiri pe care Bryan Berg le va construi din cărți de joc, într-un spațiu special amenajat în incinta centrului comercial Plaza Romania. 

Clădirile vor fi realizate din 1.200 de pachete, respectiv 64.800 de cărți de joc. Berg nu va utiliza niciun fel de lipici, clei sau bandă adezivă, doar măiestrie clasică și design de mare efect. Pe 24 mai, acestea vor fi „demolate” într-o clipită, pentru a arăta că la mijloc nu este niciun truc.

„Ne pregătim să arătăm clientilor nostri o nouă imagine Plaza România, odată cu lucrările de renovare ce vor demara luna aceasta. Pentru a da startul modernizării, l-am invitat pe artistul Bryan Berg, să recreeze la scară redusă clădirea centrului comercial, alături de alte două constructii emblematice din București, Ateneul Român și Palatul Parlamentului. Îi invităm pe vizitatori să-i analizeze tehnica și să se bucure de spectacol. Cu siguranță vor fi uluiți!”, a declarat Razvan Gaita, General Manager Anchor Grup, citat de RL. 

Mall-ul Plaza România din Drumul Taberei intră în renovare de 10 milioane euro. Detalii, aici. 

Brian Berg este la bază arhitect și deține o diplomă de Master în Design de la Universitatea Harvard. Prima dată a intrat în Cartea Recordurilor în 1992 pentru cea mai înaltă clădire din cărți de joc, record pe care și l-a autodepășit în 2004, realizând o contrucție de 12 ori mai înaltă. Cea mai mare construcție a sa măsoară 7,75 metri și a consumat peste 4.000 de cărți de joc.

Cookies