LA MINE-N CARTIER

Palatul Parlamentului se scufundă cu 6 milimetri pe an. VIDEO

De altfel, tot Bucurestiul, ca si multe alte orase din lume, „intra in pamant” cu o viteza de cativa milimetri, an de an, informează stirileprotv.ro.
Orice constructie taseaza solul pe care sta. In cazul Palatului Parlamentului, tasarea se vede cel mai bine din spatiu. Imaginea arata cum, in ultimii 4 ani, imensa constructie s-a afundat cu cativa centimetri.
Florin Serban, specialist in masuratori satelitare: „Vorbim de o cladire grea, in general in orase are loc acest fenomen de tasare.”
Cladirea are o suprafata de 360.000 de metri patrati, 8 etaje la suprafata, 4 niveluri subterane cunoscute, dar si doua buncare atomice. Nimeni nu a cantarit-o, dar stim ca au incaput in ea un milion metri cubi de marmura si 700.000 de tone de otel si bronz, plus 3.500 tone de cristal si aproape 5 milioane de metri cubi de beton. Doar covorul de 600 de metri patrati din Sala Unirii, cea mai mare din Palat, cantareste 4 tone.
Manole Serbulea, profesor la Universitatea de Constructii Bucuresti: „Valorile nu sunt socante, sunt valori normale pentru o cladire de asemenea amploare. Pe de alta parte sunt si puncte de ridicare pentru ca cladirea se umfla, se dilata vara.”

Mai multe, pe știrileprotv.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button