ÎN BUCUREȘTI

Palatul Parlamentului poate fi vizitat gratuit de Ziua Copilului

Palatul Parlamentului poate fi vizitat gratuit de Ziua Copilului, pe 1 iunie, de copii şi însoţitorii acestora.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri că Palatul Parlamentului poate fi vizitat gratuit de Ziua Copilului. Organizarea evenimentului se va face în conformitate cu măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, în vigoare la data respectivă. Vizitatorii vor avea obligaţia de a purta masca de protecţie în incinta clădirii.

Potrivit Agerpres, programul de vizitare va fi 10:00 – 16:00, iar accesul se va face prin intrarea C1, nivel P.

Sălile propuse pentru vizitare sunt: Sala „I.I.C.Brătianu, Sala „Take Ionescu”, Sala „Unirii”, Sala „Al.I. Cuza”, Sala „I.G. Duca”, Sala „Mihai Viteazul”, Cabinet preşedinte Camera Deputaţilor, Sala de plen a Camerei Deputaţilor, Sala Biroului permanent „Barbu Catargiu”, Galeria Presei, Galeria de Onoare, Sala „N. Iorga”, Sala „N. Bălcescu” şi Sala „Drepturile Omului”. Traseul urmează să fie stabilit împreună cu Centrul Internaţional de Conferinţe şi Direcţia Afaceri Interne.

Acţiunea va beneficia şi de sprijinul Jandarmeriei Române, la eveniment urmând să fie organizat un stand de promovare a activităţii instituţiei.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat maratonul vaccinării pentru copii.

În ceea ce privește autorizarea vaccinului produs de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, autoritățile lucrează împreună cu STS la optimizarea platformei care să permită programarea copiilor prin contul părinților, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button