Palatul Elisabeta se deschide în weekendul 26-28 august pentru public. Poți să vezi decorațiile Regelui Mihai, monede inedite și ținute impresionante

23 aug. 2022
770 Afișari
Palatul Elisabeta se deschide în weekendul 26-28 august pentru public. Poți să vezi decorațiile Regelui Mihai, monede inedite și ținute impresionante
Palatul Elisabeta se deschide în weekendul 26-28 august pentru public. Poți să vezi decorațiile Regelui Mihai, monede inedite și ținute impresionante | Sursă foto: Facebook-Familia Regala a Romaniei

În weekendul 26 – 28 august 2022 bucureștenii pot admira „Expoziția Regală” ce va fi organizată la Palatul Elisabeta din Capitală.

„Expoziția Regală” de la Palatul Elisabeta din București

În acest weekend la Palatul Elisabeta din București va fi organizată Expoziția Regală. În cadrul acesteia vizitatorii pot vedea:

  • Decorațiile Regelui Mihai,
  • Decorațiile actuale ale Casei Regale,
  • O serie de ținute ale Majestății Sale Margareta.

Această expoziție este una ce are caracter permanent și este deschisă publicului din luna aprilie, până în luna septembrie în fiecare an. Proiectul aparține Asociației Casa Majestății Sale.

De asemenea, expoziția beneficiază și de sprijinul Muzeului Băncii Naționale a României. Astfel că, au fost împrumute, pentru expunere în fața bucureștenilor, următoarele monede și medalii:

  • Medalia România Ardealul Nostru – 1944,
  • Moneda cu valoarea nominală de 500 lei-aur, 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României 2021,
  • Replica medaliei Ardealul Nostru 2021.

Gradina palatului devine expoziție de fotografie

Pe lângă expoziția organizată în interiorul Palatului Elisabeta, bucureștenii pot vizita și grădina acestuia. În gradină va fi găzduită expoziția de fotografie „Primăvara în Maramureș”. Aceasta a fost realizată de către ASR Principesa Sofia.

Vizitatorii pot opta și pentru un tur ghidat în cadrul Palatului Elisabeta din Capitală. Acesta cuprinde Salonul Mihai I, Galeria de Artă, Salonul Carol și Elisabeta, Biroul Majestății Sale, Salonul Alb, Sala Regilor, Scările de Marmură și Sufrageria Mare.

Iată care este prețul unui bilet pentru a vizita această expoziție:

  • Copii, studenți și pensionari: 20 de lei.
  • Adulți: 40 de lei.

Prețul biletului poate fi achitat atât cu bani cash, cât și prin intermediul cardului bancar.

Cei ce doresc să organizeze grupuri speciale pentru Expoziția Regală trebuie să scrie un mesaj la următoare adresa de email: [email protected]

În cadrul acestui mesaj trebuie specificate următoarele: Data și ora vizitei, numărul de participanți care vor alcătui grupul.

Cookies