Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile steagului României de Ziua Drapelului Național. Mesajul lui Klaus Iohannis

26 iun. 2021
84 afișări
Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile steagului României de Ziua Drapelului Național. Mesajul lui Klaus Iohannis

Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile steagului României de Ziua Drapelului Național, celebrate astăzi, 26 iunie.

Cu ocazia Zilei Drapelului Național, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile steagului României, sâmbătă seară, începând cu ora 21:00.

Ziua Drapelului Național – mesajul președintelui Iohannis

„Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertății și neatârnării, Drapelul Național a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne. Sub culorile sale, națiunea noastră și-a câștigat independența, a realizat Marea Unire, a depășit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale și a reușit accederea în NATO și în Uniunea Europeană”, a spus președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Drapelului Național.

Conform acestuia, drapelul național flutură alături de cele ale marilor națiuni, cu care România împărtășește aceleași principii și idealuri și alături de care contribuie la stabilitatea și securitatea Europei, dar și a unor zone de conflict din lume.

„Drapelul Național este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, și ne face mândri că aparținem națiunii române. Să rămânem uniți în jurul acestui simbol și, sub culorile sale, să ducem mai departe aspirațiile și năzuințele poporului român“, a mai transmis președintele.

 

Cookies