Palatul Arta de pe Strada Batiștei, clădire monument istoric construită între anii 1932-1934, va fi consolidat

27 nov. 2022
1627 Afișari
Palatul Arta de pe Strada Batiștei, clădire monument istoric construită între anii 1932-1934, va fi consolidat
FOTO: Facebook Nicușor Dan

Palatul Arta, cum era cunoscută în perioada interbelică clădirea construită în stilul Art Deco de pe Strada Batiștei nr.14, va fi consolidat seismic de către Primăria Capitalei.

Clădirea unde în prezent își desfășura activitatea Arcub a trecut din administrarea Teatrului Stela Popescu în administrarea AMCCRS (Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic) care va putea începe lucrările de consolidare. Proiectul a primit votul consilierilor generali în ultima ședință a CGMB de vineri, 25 noiembrie.

”Clădirea, monument istoric, este încadrată în clasa I de risc seismic, însă nu a putut fi reabilitată pentru că 30% din imobil era proprietate privată.

De aceea, în vara acestui an, Primăria Capitalei și-a exercitat dreptul de preempțiune și a achiziționat partea din imobil care era proprietate privată.”, a afirmat Nicușor Dan.

Construită între anii 1932-1934 în stilul Art Deco, clădirea din str. Batiștei era cunoscută drept „Palatul Arta”, iar din 1996 a găzduit Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB).

O altă clădire istorică a orașului București, blocul Rosenthal de pe Calea Victoriei, va intra în consolidare și renovare.

Îți mai recomandăm și:

Cookies