Pajiștea Petricani, tot mai aproape să devină a doua arie naturală protejată a Bucureștiului. Conservarea acestui paradis verde, pe ordinea de zi a Consiliului Local S2

21 apr. 2024
2492 afișări
Pajiștea Petricani, tot mai aproape să devină a doua arie naturală protejată a Bucureștiului. Conservarea acestui paradis verde, pe ordinea de zi a Consiliului Local S2
Pajiștea Petricani, tot mai aproape să devină a doua arie naturală protejată a Bucureștiului. Conservarea acestui paradis verde, pe ordinea de zi a Consiliului Local S2. Sursa foto: Asociația Parcul Natural Văcărești

Pajiștea Petricani este un colț fabulos de natură urbană, se află în Sectorul 2 și este tot mai aproape să devină a doua arie naturală protejată a Bucureștiului.

Asociația Parcul Natural Văcărești a organizat o dezbatere pe Pajiștea Petricani, iar la final a anunțat că, în curând, conservarea acestui paradis verde ca Arie Naturală Protejată de Interes Local va fi pusă pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 2.

Pajiștea Petricani, tot mai aproape să devină a doua arie naturală protejată a Bucureștiului

Sâmbătă, 20 aprilie, Asociația Parcul Natural Văcărești a organizat o dezbatere în Pajiștea Petricani. Atmosfera a fost foarte plăcută: vorbitorii au privit către lacul plin de pești, păsări și reptile, iar publicul a privit către bălțile temporare, atât de importante pentru noua generație de brotăcei.

Sursa foto: Asociația Parcul Natural Văcărești
Sursa foto: Asociația Parcul Natural Văcărești

În cadrul dezbaterii au fost abordate următoarele subiecte:

  • „Cum protejăm și deschidem către oameni ultimele oaze de sălbăticie din București?”,
  • „Cum prevenim incendiile, abandonarea deșeurilor, tăierea arborilor, betonarea care ne înghite spațiul verde?”,
  • „De ce nu avem registre ale spațiilor verzi în România?”,
  • „De ce scăldatul e interzis peste tot, iar în ape se deversează gunoaie?”,
  • „Cum facem să educăm dezvoltatorii imobiliari, autoritățile și comunitățile locale despre importanța naturii urbane?”.

La aceste întrebări au răspuns Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, Sebastian Voicu de la Apele Române, Alina Kasprovschi de la Fundația Comunitară București, Dan Bărbulescu și Vlad Cioflec de la Asociația Parcul Natural Văcărești.

Sursa foto: Asociația Parcul Natural Văcărești
Sursa foto: Asociația Parcul Natural Văcărești

Concluzia dezbaterii

Una dintre cele mai importante concluzii ale zilei: conservarea Pajiștii Petricani ca Arie Naturală Protejată de Interes Local va fi pusă curând pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 2!, transmite Asociația Parcul Natural Văcărești pe Facebook.

ONG-ul anunță că a finalizat studiul de fundamentare științifică, a construit infrastructura de vizitare și de educare a publicului privind biodiversitatea sa extraordinară într-un spațiu de doar 6 hectare, a adus la aceeași masă factorii de decizie și societatea civilă.

Reprezentanții asociației sunt de părere că deja pot începe pregătirile pentru inaugurarea celei de-a doua arii naturale protejate a Bucureștiului.

Te-ar mai putea interesa și: FOTO | Petrecerea veverițelor în copacii de pe Pajiștea Petricani. Roșcatele, în câteva imagini adorabile

Cookies