Pâinea cea de toate zilele, scoasă de la vânzare de Piedone. Comisarii ANPC au lăsat pe drojdie fabrica de pâine Koksal din Jilava, închisă pentru 6 luni

11 mart. 2025
918 afișări
Pâinea cea de toate zilele, scoasă de la vânzare de Piedone. Comisarii ANPC au lăsat pe drojdie fabrica de pâine Koksal din Jilava, închisă pentru 6 luni
Pâinea cea de toate zilele, scoasă de la vânzare de Piedone. Comisarii ANPC au lăsat pe drojdie fabrica de pâine Koksal din Jilava, închisă pentru 6 luni.Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone și comisarii ANPC continuă controalele și încetarea activității mai multor societăți comerciale. Luni, 10 martie, comisarii ANPC au închis fabrica de pâine Koksal, care aprovizionează magazine pe raza județelor Ilfov și Giurgiu, pentru o perioadă de șase luni. De asemenea, au dat patru amenzi, cu o valoare totală de 30.000 de lei.

ANPC a închis fabrica de pâine Koksal

Comisarii ANPC au demarat o inspecție la sediul fabricii de pâine Koksal, cu sediul în Jilava, scrie G4Media. Aceasta înregistra zilnic o vânzare de aproximativ 80.000 de pâini și 20.000 de specialități de panificație.

Koksal, una dintre cele mai mari fabrici de panificaţie din judeţul Ilfov, care aprovizionează parte din judeţele Ilfov şi Giurgiu, cu vânzări de aproximativ 80.000 pâini şi 20.000 specialităţi de panificaţie zilnic, comercializează produsele în condiţii ce periclitează sănătatea consumatorilor. Unitatea a fost controlată de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov, în prezenţa preşedintelui ANPC Cristian Popescu Piedone, dispunând închiderea unităţii până la 6 luni de zile. Operatorul economic desfăşoară activitatea comercială în localitatea Jilava de peste 25 ani, neaducând nicio îmbunătăţire tehnologică în procesul de fabricaţie, se arată într-un comunicat al ANPC, scrie G4Media.

La locație, aceștia au găsit mai multe nereguIi, printre care tăvi de coacere neigienizate în spațiul de producție, pline de grăsime arsă, rasteluri neigienizate corespunzător, cu acumulări de grăsime arsă.

În plus, în timpul controlului, autoritățile au constatat că pânzele de protejare a porduselor de panificație aveau uzură excesivă. Acestea vor fi supuse unei analize microbilogică. În plus, comisarii ANPC au emis operatorului economic o amendă de 5.000 lei pentru lipsa autorizației de funcționare conform prevederilor art 26(1) din OG 21/1992.

Alimentele erau ținute în condiții necorespunzătoare

În camera frigorifică, angajații nu respectau vecinitățile, depozitând merele lângă alte materii prime. De asemenea, materiile prime din spațiul de depozitare nu erau etichetate cu date de identificare și caracterizare. S-au găsit și preparate finite fără dată limită de consum.
Iar sosurile folosite la prepararea shaormei erau păstrate la temperaturi neconforme, de +14 grade Celsius, față de temperatura maximă de +4 grade Celsius recomandată de producător.

După aceste constatări, inspectorii ANPC au retras de la vânzare peste 320 de kilograme de alimente, în valoare de 7.300 lei.

La momentul verificării prin sondaj a gramajului preparatului culinar selectat (shaorma vită) s-au identificat o diferenţă faţă de cantitatea din reţetar, respectiv în shaorma erau 135 g carne vită, iar în meniul afişat erau 170 g ce produce un dezavantaj economic consumatorilor. Faţă de cele constatate, s-a stabilit că operatorul economic încalcă prevederile art 9 din OG 21/1992 şi s-a aplicat o amendă în cuantum de 5000 lei, se mai arată în comunicat, potrivit G4Media.

Te-ar mai putea interesa:

Piedone și oștirea ANPC, prin Centrul Vechi. Amenzi cu Caru’ pe la berari și cafenele, dar a început protestul de la BEC și comisarii s-au adăpostit la suc prin restaurante

Cookies