Pâine și drojdie. De la Romexpo au plecat 1720 de kg de drojdie la Odesa. ”Uitați-vă și voi la bucuria directorului fabricii de pâine din Ucraina”

24 mart. 2022
43749 Afișari
Pâine și drojdie. De la Romexpo au plecat 1720 de kg de drojdie la Odesa. ”Uitați-vă și voi la bucuria directorului fabricii de pâine din Ucraina”

Cei care strâng donații pentru Ucraina reușesc să uimească. Interconectați în permanență, unii au pus la punct o rețea impresionantă de oameni și au mobilizat o desfășurare de forțe extinsă pentru a afla necesitățile populației care rezistă în zonele de război.

Așa s-a ajuns ca o asociație care strânge donații la Romexpo, și trimite săptămânal tiruri în Ucraina, să afle că oamenii din Odesa au nevoie de pâine. În scurt timp s-au strâns 1.720 de kg de drojdie, suficientă pentru a obține 50 de tone de pâine, urmând să fie trimise alte transporturi cu 10 tone de drojdie.

Bucuria directorului fabricii de pâine, suprinsă în imagini, este neprețuită pentru cei care o privesc și o răsplată sufletească pentru generozitatea donatorilor.

Postarea unuia dintre membrii asociației Samariteni Renovațio, Samir Călin, care a făcut public gestul pe Facebook Uniți pentru Ucraina  și grupul impresionant de oameni care s-a mobilizat:

”Pâinea noastră cea de toate zilele.
A ajuns drojdia la fabrica din Odessa!
Noi am dus 1720 kg, urmând ca încă 10 tone să ajungă la ei.
Echipa lor descarcă ce am încărcat noi aseară la vama Tudora-Ucraina.
Nu am putut intra in UA din cauza legii marțiale.
Mențiuni speciale baietilor fără de care nu se putea realiza acest gest.

@Nadiya Osvova, refugiata care își ajută fratii din exil, ea ne-a zis de situația fabricii.
Radu Tiron, mulțumiri deosebite, fără tine am fi rămas la nivelul de postare pe net.
Pakmaya Romania, vă pupăm oameni buni și faini. Doamna Cristina, vă îmbrățișăm!
Corina Calin, te iubesc, mulțumesc că ești suportul și partenerul meu in tot ce fac!
Cornel Popescu, liderul Samaritenii Renovatio, ai acceptat fără sa eziti, ne-ai pus la dispoziție tot ce aveam nevoie!!!!
Florin Barbu, ne-a ajutat cu transportul paletului de la Iași.
Fratele Anton, pastorul translator-conectia noastră, care ne-a ajutat de câte ori am apelat la dansul.
Fundația Viața și Lumină, acte, suport legal și inima voastra!
Florin Ianovici, pastore, ai crescut copii deosebiți la Samaritenii Renovatio, mulțumesc frumos pentru tot ce faceți in timpurile astea. Apropo, cum de mai aveți putere???
Biserica Apostolică Râul Sfânt Londra, frate pastor mulțumesc mult pentru mesajele de încurajare, mi-ați odihnit inima.
Rebecca Dan Walsh, Casa Shalom, mulțumim pentru depozitare și îngrijirea sutelor de refugiați pe care ii primiți cu brațele deschise.
ROconect, chiar pe voi sa va uit🤦‍♂️
Bai nene din cauza lu’ Steffie Steff, mi-am luat bilet spre Ro. De când lucrez cu voi învăț atât de multe de la voi, va iubesc ai va pretuiesc pe toți. Cred ca ma așteaptă fetele sa alerg după ce mai strâng ele și sa îl mai ajut pe Sebastian Orel, care ma mir cum de mai are putere sa mai facă ceva.
Dany Joy, bă omule tu ești cel mai frumos om pe care am avut ocazia sa cunosc!
Mi-ai dat ultimii bani din buzunar pt motorina, asta după ce ai dus 10 dube de mâncare și pamperși, transportat sute de refugiați. Ba de câțiva ani faci fapte bune, nu ai obosit?
Sa rămâi la fel, Dane!
Și cel mai mult mulțumesc nebunilor frumosi și blânzi și iubitori de pe grupul UNIȚI PENTRU UCRAINA – Об’εднанi за Украiну – United for Ukraine.
Vlad Gheorghe, nu știu cum sa-ti mulțumesc pentru inima și tot ce faci de când a început nebunia asta, te imbratisez, om drag!
PS: nu uitați că noi umplem un tir și vă așteptăm la RomExpo, pavilion C6. Adu ce poți și dacă nu ai ce, hai sa ne dai o îmbrățișare. +40 761 067 822, Elena e la celălat capăt ca sa dea sfaturi despre ce produse să cumpărați.
SLAVA BOGU
SOLI DEO GLORIA

Același samaritean, Samir Călin, publică apoi reacția directorului de fabrică de la Odesa când a primit transportul de drojdie din România.

”Dar uitați-vă si dumneavoastră la bucuria directorului fabricii de pâine din Odessa.
Mâine dimineață vor avea oamenii pâine pe masă.
Nu i-am cerut să facă videoclipul, el a insistat să ne mulțumească.
“Multumesc Nadia pt.ca ati organizat totul. Iata este prima paine din acea drojdie, cat de rumena si frumoasa! Din cantitatea de drojdie primita 1720kg se va obtine cam 50 tone de paine”
Slava Bogu!” (nr – Slavă lui Dumnezeu)

  • Îți recomandăm să citești și:

„Nu vrem să fim o povară pentru români”. Patru femei ucrainene s-au apucat de gătit Vareniki, un fel delicios de găluște cu vișine

Babushka Valentina face papa bun în București. Papa bun, ca la ea acasă, în Ucraina. Poftești să știi unde? Citești și găsești

Un soldat ucrainean le transmite românilor: „Veţi fi cei mai buni prieteni ai noştri, pentru totdeauna” | Tot mai mulți ucraineni cer azil în România

Cookies